Ob fontani piva še nikoli toliko obiskovalcev naenkrat
Družba
Tipografija

Prvi dan Festivala Kriglfest v Žalcu je dodobra napolnil prizorišče mestne tržnice in prve fontane piva na svetu, saj je prijeten poletni večer in udarna rok skupina privabila številne obiskovalce. Po oceni organizatorja je petkov večer pri fontani gostil največje število obiskovalcev naenkrat.

V petek, ko so vsi ljubitelji piva obeleževali svetovni dan te najbolj priljubljene alkoholne pijače, je na prizorišču ob fontani nastopila legendarna rok zasedba Šank Rock skupaj s pevcem in letošnjim ambasadorjem fontane, Matjažem Jelenom. Tudi današnji večer vabi k obisku Žalca, saj bo pravo dalmatinsko vzdušje sredi Štajerske zagotovo ustvarilo petje klape Šufit. Nedelja bo v znamenju narodno-zabavne glasbe. Nastopil bo ansambel Veseli svatje. Poskrbljeno bo tudi za otroške delavnice. Dogajanje se bo začelo ob 16. uri.

Osrednje prizorišče dogajanja ob Kriglfestu je Fontana piv Zeleno zlato, ki deluje že sedmo sezono in prav vsak mesec ponudi nove okuse piv slovenskih mikropivovarjev, izjemi sta le stalnici sezone – Kukec, Savinjsko pivo, ki ga varijo na žalskem Inštitutu za hmeljarstvo in pivovarstvo Slovenije ter ambasadorjevo pivo, Zeleno pivo s konopljo Pivovarne Haler.

Pivski vrček, ki ga je oblikoval znameniti industrijski oblikovalec Oskar Kogoj in ga izdelujejo v Steklarni Hrastnik 1860, je ključ do pokušanja piv zvarjenih s Štajerskim hmeljem, po končani degustaciji piv pa ga obiskovalci odnesejo domov kot spominek.

Kaj se bo še dogajalo? Na ZKŠT Zavodu za kulturo, šport in turizem Žalec skupaj z nekaterimi drugimi organizatorji pripravljajo še kar nekaj prireditev, ki združujejo hmelj in pivo ter se bodo zvrstile ob fontani. Prvi bo Pohod po hmeljski poti, 27. 8., sledila še bosta 10. 9. Srečanje fontan s koncertom Dejana Vunjaka in kulinarično prireditvijo Vrhunsko z vrhunskim ter 31. 10. Savinjski Oktoberfest in Hmeljarski likof. Foto: BINA PLAZNIKNajbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...