Poslanko SDS ujeli s ponarejenim PCT-potrdilom
Družba
Tipografija

Portal Necenzurirano razkriva, kako je bilo pred domačo javnostjo zamolčano, da se je poslanka nekdanje vladajoče stranke Lidija Ivanuša s Polzele znašla v preiskavi zaradi ponarejanja listin. Policija pa je imela velike težave pri njenem zaslišanju.

Po poročanju portala Necenzurirano je Lidija Ivanuša, nekdanja poslanka Slovenske demokratske stranke (SDS) in kandidatka te stranke na zadnjih državnozborskih volitvah, ena od ovadenih, ki so jih pri prehodu državne meje ujeli s ponarejenim covidnim potrdilom oziroma potrdilom o prebolelosti, cepljenju ali testiranju (PCT).

Do incidenta je informacijah portala Necenzurirano prišlo v nedeljo, 9. maja lani, na slovensko-hrvaškem mejnem prehodu Jelšane. To je bilo v času, ko sta bila obe državi zaradi slabih epidemioloških razmer še vedno na tako imenovanem rdečem seznamu. V Slovenijo se je bilo mogoče brez odrejene karantene vrniti le z negativnim hitrim ali PCR testom, ki ni smel biti starejši od 48 ur. Izjema so bili cepljeni ali prebolevniki, vendar so kot dokaz potrebovali ustrezno zdravniško potrdilo. Tu pa se je pri Ivanuši zapletlo.

Zoper takratno poslanko državnega zbora so zato sprožili predkazenski postopek zaradi suma storitve kaznivega dejanja ponarejanja listin, za kar je zagrožena kazen do treh let zapora. Po zaključeni preiskavi pa naj bi vložili kazensko ovadbo na okrožno državno tožilstvo v Kopru. Tam včeraj na vprašanja novinarjev portala Necenzurirano zaradi varstva osebnih podatkov niso mogli odgovoriti.

Brez komentarja je bila tudi nekdanja poslanka. V kratkem pogovoru je novinarje Necenzuriranega poskušala prepričati, da govorimo z napačno osebo oziroma da ne gre za njen mobilni telefon. »Pomota, pomota,« je izstrelila, še preden bi se ji sploh utegnili predstaviti. Takoj zatem je odložila, na kratka sporočila pa se ni več odzivala. (Foto: STA)

Celoten prispevek preberite na portalu Necenzurirano

 

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...