V središču Celja vrata odprl bistro Lalu
Družba
Tipografija

Knežje mesto je od danes bogatejše za novi gostinski lokal. Priznani kuharski chef Marko Pavčnik, ki z restavracijo Pavus na gradu Tabor v Laškem velja za enega najboljših kuharjev v Sloveniji, je na Trgu celjskih knezov nasproti občinske zgradbe v nekdanjem Čajniku odprl bistro Lalu.

Kot je pojasnil Pavčnik, gre za sproščen, domačen, mladosten, moderno zasnovan »gourmet« bistro z izvirno ponudbo hrane, ki je fuzija vseh stilov, rahlo kreativna, vendar sproščena in brez omejitev na določen tip hrane. Obenem gre za prostor, kjer bo Pavčnikova ekipa stregla, kar je dobrega, sezonskega in po navdihu, pa naj bo azijsko, francosko, slovensko ali italijansko. Jedilnik, ki naj bi se pogosto menjal, bo za kosilo drugačen kot za večerjo. Pri slednji boste lahko izbirali na primer med hrustljavo cvetačo, tartufi in lešniki; ribjo rolo in hišno tatarsko omako; mehkimi sirovimi cmočki in gobami; testeninami, botargo, vongolami in gamberi … Bistro Lalu, ki je mimogrede ime dobil po začetnih dveh črkah v imenih Pavčnikovih otrok – Lare in Luke, bo od ponedeljka do srede odprt med 11. in 15. uro, medtem ko od četrtka do sobote med 11. in 22. uro. Ob nedeljah bo zaprt.

»Da odgovorim še na eno vprašanje, ki ga pogosto slišim. Z odlično ekipo ostajam v Laškem. Zvesti bomo naši divji, kreativni, lokalni in sezonski kulinariki, po kateri nas že poznate in tu me boste največkrat videli za štedilnikom in pri vaši mizi. Naša poletna terasa je odprta in veseli bomo vašega obiska. Ker pa se zavedam, da ni vsak dan priložnost za Pavus, bi se vam radi približali z bistrojem Lalu, ki ga lahko obiščete na hitro in večkrat,« še dodaja Pavčnik.

In kaj pravzaprav je definicija bistroja? »V Franciji je visoka kulinarika zelo pomembna. Beli prti do tal, natakarji z brezhibno postrežbo v belih srajcah z metuljčki. Elegantno, strogo, z visoko dodano vrednostjo in drago. V 90. letih je mladim chefom prekipelo. Dovolj so imeli hierarhije, strogosti in pravil. Želeli so kuhati po navdihu, ves čas drugače in enostavno dobro. Kot po tekočem traku so odpirali manjše bistroje in iz neuglednih beznic naredili popularna zbirališča ljubiteljev dobre hrane. Hitro so pridobili na popularnosti in gibanje bistronomy se širi še danes po celem svetu. Tudi na gastronomskih lestvicah se nekateri bistroji uvrščajo zelo visoko,« je pojasnil Pavčnik. (Foto: Andraž Purg - GrupA)

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik