ROGAŠKA SLATINA - Kronično pomanjkanje zdravnikov
Družba
Tipografija

 

Civilna iniciativa Gibanje za Rogaško opozarja na pereče kadrovske razmere v tamkajšnji zdravstveni postaji, ki sodi pod okrilje Zdravstvenega doma Šmarje pri Jelšah. Odpoved je namreč v kratkem času dala že tretja zdravnica, ki je bila zaposlena v omenjenem javnem zavodu. V Občini Rogaška Slatina pravijo, da so zadnja leta z vodstvom ZD Šmarje pri Jelšah veliko vlagali v pridobivanje novega kadra. Vodstvo zdravstvenega doma razlog za odpovedi vidi v splošni neurejenosti zdravstva v slovenskem prostoru.

 

 

Civilna iniciativa Gibanje za Rogaško, ki se predstavlja kot skupina zaskrbljenih politično neopredeljenih občanov, v svojem zapisu na omrežju Facebook omenja nedavno odpoved še ene zdravnice družinske medicine in svari, da se bo število občanov brez zdravnika močno povečalo. Iz zapisov iniciative ni znano, kdo jo predstavlja, je pa iz njih mogoče razbrati nekatere predvolilne obljube.

Vodja oddelka za družbene dejavnosti v slatinski občinski upravi Polonca Golob Kovačič je pojasnila, da je zdravnica, ki je bila zaposlena v javnem zavodu, res dala odpoved konec preteklega tedna, svoje delo bo končala konec junija. Sredi leta 2021 so v tamkajšnji zdravstveni postaji za zdravstveno oskrbo občanov skrbeli štirje koncesionarji in trije zdravniki, zaposleni v javnem zavodu. Zdaj so tam poleg zdravnice, ki bo junija odšla, trenutno dejavni dva pogodbena zdravnika in štirje koncesionarji. Eden od koncesionarjev ima 1,5 programa koncesije.

Pomagale niso niti višje plače

V zadnjih mesecih so odpoved v slatinski zdravstveni postaji torej dali trije zdravniki, zaposleni v javnem zavodu, ki so pod okriljem te ustanove opravili tudi specializacijo. Tega v slatinski občinski upravi niso pričakovali, saj so zadnja leta z vodstvom ZD Šmarje pri Jelšah veliko vlagali v pridobivanje novega kadra ...

Foto: Andraž Purg - GrupA

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...