ROGAŠKA SLATINA - Občina ob 400 tisočakov sofinanciranja
Družba
Tipografija

 

Občina je Ministrstvu RS za gospodarski razvoj in tehnologijo vrnila približno 431 tisoč evrov, ki jih je prejela za sofinanciranje gradnje Poslovnega centra Vrelec. Ministrstvo je vračilo denarja zahtevalo glede na ugotovitve Urada RS za nadzor proračuna (UNP), ki je ob pregledu projekta ugotovil več nepravilnosti.

 

 

 

Občina se z ugotovitvami omenjenega urada ni strinjala, zahtevke ministrstva po vračilu denarja je nekaj časa zavračala. Za vračilo denarja se je sedaj odločila, ker zaradi nerešenega postopka na razpisih gospodarskega ministrstva ne more kandidirati za podporo drugim projektom. Občinski svetniki iz opozicije so bili kritični predvsem do tega, da se je z zavračanjem plačila vračila nabralo 74 tisočakov zamudnih obresti.

Podsekretarka občinske uprave Petra Gašparić je pojasnila, da je glavnina obresti nastala zaradi dolgotrajnega revizijskega postopka, vse od časa najave do končnega poročila. »Kljub temu, da smo sodelavci občinske uprave pri reviziji sodelovali, na trajanje postopka nismo imeli posebnega vpliva,« je dejala. Občina je pričakovala, da bo ministrstvo pristopilo k tožbi. Občinska uprava je predlagala izvensodno poravnavo. Ker s svojim predlogom ni bila uspešna, se je odločila za vračilo denarja, je še povedala Gašparićeva. »Denarja nismo pridobili nezakonito, to smo bili pripravljeni dokazati. Nezakonitost je le domneva, ki ni bila nikoli potrjena pred sodiščem.«

Občina je denar za vračilo prerazporedila iz proračunske postavke, namenjene za Razgledni stolp Kristal. Takšno odločitev je sprejela, saj se gradnja stolpa še ni začela. Slatinski župan mag. Branko Kidrič je dejal, da bo več o tem, kako namerava občinska uprava zagotoviti denar za ta projekt lahko povedal, ko bo zaključeno javno naročilo za izbiro izvajalca del.

Več v naslednji številki Novega tednika.

 

 

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik