Celje dobilo investicijsko naravnan proračun
Družba
Tipografija

Mestni svetniki so danes sprejeli proračun občine za prihodnje leto. V njem v primerjavi s prvim branjem kljub določenim vsebinskim spremembam ni večjih finančnih sprememb. Skupni prihodki bodo znašali 70,6 milijona evrov, odhodki nekaj več kot 75 milijonov evrov. Proračun za leto 2022 z 28,5 milijona evrov investicijskih odhodkov tako ostaja naložbeno naravnan.

Kot je na seji pojasnila vodja sektorja za finance Natalija Črepinšek, so pri pripravi proračuna za drugo branje v okviru finančnih možnosti poskušali upoštevati prejete predloge mestnih svetnikov, krajevnih skupnosti in mestnih četrti. Med spremembami, ki so bile vključene v drugo branje, je povišanje predvidenih prihodkov iz prodaje stavbnih zemljišč, dodana so sredstva za pripravo projektne dokumentacije za nov objekt Vrtca Zarja, enote Čira čara v Škapinovi ulici, za preplastitev atletske steze na stadionu Kladivar, za mednarodno gasilsko olimpijado, za prvo izvedbo projekta Festival mladih, za nadomestne termine programov šole v naravi za generacijo otrok, ki je bila prikrajšana v letih 2020 in 2021 ...

V načrt razvojnih programov je vključen nov projekt, ureditev centra za duševno zdravje otrok in mladostnikov v Vili Lah. Za projekt odvajanja in čiščenja odpadnih voda v porečju Savinje so zaradi spremembe finančnega toka EU in zmanjšanja sofinanciranja v letu 2021 del aktivnosti prenesli v prihodnja proračunska leta. Predvideni večji projekti v proračunu za prihodnje leto so tako posodobitev infrastrukture za zbiranje in ravnanje z odpadki na Rceru in Toplarni Celje, obnova in rekonstrukcija cest, energetska sanacija še osmih javnih objektov, upravljanje mobilnosti in zaključek izgradnje kolesarskih povezav v mestu.

BA

Foto: SHERPA (arhiv NT&RC)

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

»Potipala sem noge in jih nisem več čutila« »Potipala sem noge in jih nisem več čutila«...
Petek, 29 Oktober 2021 02:43
Kako hitro se lahko človeku življenje obrne na glavo, je lani decembra spoznala Jerneja Štarkel iz G...

Preberite več...

Sledite nam