Odslej brez hrane in pijače
Družba
Tipografija

Še sinoči je bilo v Pravljičnem Celju zelo živahno. Na božično-novoletni tržnici se je trlo obiskovalcev, zlasti ob stojnicah, kjer so ponujali hrano in pijačo. Že danes bo slika najverjetneje povsem drugačna. Od danes je namreč prepovedano ponujanje hrane in pijače na stojnicah na božično-novoletnih sejmih. Izjema je le pečen kostanj.

Tako je včeraj odločila vlada. V skladu z odlokom mora biti območje sejemskih prireditev ograjeno, ob vhodu morajo organizatorji preverjati pogoj PCT. Organizatorji sejemskih prireditev morajo na odprtih površinah zagotoviti enosmerno gibanje obiskovalcev z ločenimi vhodi in izhodi. Dovoljena je prodaja blaga, ne pa tudi strežba hrane in pijače.

Kaj ti ukrepi pomenijo za božično-novoletno tržnico v Pravljičnem Celju?

Ker je z odlokom odslej prepovedano izvajanje gostinske ponudbe na odprtih površinah, gostinci v Pravljičnem Celju z današnjim dnem zapirajo vrata svojih hišk, so sporočili iz Zavoda za kulturne prireditve in turizem Celeia Celje. 

Glede ostale ponudbe božično-novoletne tržnice pravijo, da bodo spoštovali vladni odlok za preprečevanje in obvladovanje okužb. "Na območju božično-novoletne tržnice, ki je od začetka razpršena po več ulicah mestnega središča z namenom preprečevanja zbiranja in srečevanja množic, smo pri hiškah s ponudbo zagotovili stebričke in označili vhod oziroma izhod. S tem smo ločili območje tržnične prodaje in ulice. O odpovedi tržnice nismo razmišljali. Prav tako smo znova vse ponudnike opomnili, da morajo preverjati pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani) pri vseh obiskovalcih hišk," so pojasnili in dodali, da so zaradi razpršenosti Pravljičnega Celja po celotnem mestnem jedru že pred sprejetim odlokom dnevno opominjali ponudnike na božično-novoletni tržnici na preverjanje pogoja PCT. "Postavili smo tudi table, ki opozarjajo na trenutno veljavne ukrepe, ter vzpostavili tržni red."

 BOJANA AVGUŠTINČIČ

Foto: Andraž Purg - GrupA

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...