Za več strpnega dialoga
Družba
Tipografija

»Deluj v miru za dobro melodijo sebe in družbe.« To je bilo letošnje geslo prireditve Pozdrav ptic miru, ki jo je že šestnajstič pripravila celjska OŠ Lava. Projektu se je v minulih letih pridružilo že 70 slovenskih šol in ustanov, organizatorji pa si želijo, da bi to postalo široko gibanje ob svetovnem dnevu miru. 

 

Na različnih koncih mestnega jedra so mladi dopoldne risali simbole miru, pisali pozitivna sporočila in mimoidoče na ta način opozarjali na pomen vrednot miru, svobode, solidarnosti, predvsem pa nujnosti dobre komunikacije, spoštovanja stališč drugega in s tem boljših odnosov med ljudmi. V teh časih je vse to glede na na stanje v družbi, v kateri se širi preveč slabe volje in nestrpnosti, še bolj pomembno, meni ravnateljica OŠ Lava Marijana Kolenko, ki je poudarila, da posledice prepirov čutijo predvsem mladi in da bi jim morali biti odrasli za zgled v pozitivnih dejanjih.

Prireditev so na odru na zvezdi popestrili učenci z glasbenimi točkami, zbrane pa je pozdravil predsednik DZ Igor Zorčič, ki je pohvalil idejo in sporočilo dogodka, ki ga najmlajši širijo ob svetovnem dnevu miru. Poslanica Pozdrava ptic miru bo skupaj s številnimi sporočili romala v državni zbor, kjer bo vse to na ogled tudi drugim poslancem. »Slovenja je država, ki živi v miru, trenutne okoliščine sicer niso najlažje zaradi korone, a vendarle so stvari, ki jih lahko premagamo,« je dejal in dodal, da je pri nas kultura dialoga na zelo nizki ravni, k čemur veliko prispeva politika, zato upa, da si bo vsaj del politikov prebral sporočila otrok in jih upošteval.

Foto: SHERPA

 

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...