Resnost obljub bo pokazal čas
Družba
Tipografija

Vlada Republike Slovenije je v ponedeljek in torek obiskala Savinjsko regijo, ki je po površini četrta največja in po številu prebivalcev tretja največja regija v Sloveniji. Glede večine statističnih podatkov je nekje na sredini. Ministri in državni sekretarji so se mudili v občinah od Solčave in vse tja do Podčetrtka. Obisk so zaključili v torek zvečer, ko so se udeležili javne tribune, na kateri so spregovorili o razvoju in perspektivah Savinjske regije.

Predsednik vlade Janez Janša je že v ponedeljek obiskal podjetje Vial Automation iz Gotovelj pri Žalcu, kjer se je srečal z vodstvom podjetja in si ogledal proizvodnjo. Po programu je v torek obiskal še Občino Zreče, Mestno občino Velenje, Mestno občino Celje in tamkajšnjo škofijo. Na kratko si je ogledal tudi knjigarno Celjske Mohorjeve družbe, kamor je v torek na hitro zavil tudi minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Ta je sicer ob obisku Savinjske regije več pozornosti posvetil obisku Varstveno-delovnega centra Velenje.Glavna tema ministrovega obiska v občini Braslovče je bila usklajevanje načrtov in aktivnosti za sprejem občinskih prostorskih načrtov za izgradnjo Centra za starejše v Šmatevžu na območju, kjer je bil predviden lesno-predelovalni center.

Tudi minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec se je med obiskom v Savinjski regiji mudil v občini Braslovče, kjer si je ogledal obnovo državne ceste med Šentrupertom in Vranskim. Kmetijski minister dr. Jože Podgoršek je v Drešinji vasi pri Žalcu obiskal hmeljarsko kmetijo družine Oset. Skupaj z ministrom za digitalizacijo Markom Borisom Andrijaničem je v nadaljevanju zavil še v Mlekarno Celeia v Petrovčah, kjer je zaposlenih dvesto delavcev in je danes največja zadružna mlekarna v slovenski lasti. Delegacija ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa si je najprej ogledala jugovzhodni del državne meje in v nadaljevanju obiska napovedala gradnjo novih policijskih postaj v Šentjurju in Laškem.

Da je na Celjskem treba sanirati veliko starih okoljskih bremen, je dejal minister za okolje in prostor Andrej Vizjak. Sanacija zemljine okoli štirih celjskih vrtcev se je zamaknila za nedoločen čas. Izvajalec bi moral začeti delati avgusta, a se po ministrovih besedah zapleta pri različnih tehničnih in birokratskih postopkih. »Ne gre za vprašanje volje ali denarja. Kljub temu pride do kakšne podrobnosti, tudi primerno zemljo smo iskali dolgo časa. Potrudili se bomo, da bo delo končano čim prej.«

Kot pomembne projekte na Celjskem je Vizjak izpostavil urejanje vodotokov. Vlada je po njegovih besedah znatno povečala sredstva za vzdrževanje vodotokov, za večjo poplavno varnost so na voljo tudi kohezijska sredstva. Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek je podjetnikom in Obrtni zbornici Šmarje pri Jelšah med drugim predstavil načrt za okrevanje in odpornost ter izrazil svojo željo, da bi denar, ki bo na voljo v tem načrtu, čim bolje izkoristili.

Ministrica za izobraževanje, znanost in šport Simona Kustec je med drugim obiskala Šolski center Šentjur, kjer so ji predstavili potrebo po novi telovadnici. V občini Šentjur si je ogledala še dotrajano Podružnično osnovno šolo Kalobje, kjer deluje tudi enota vrtca. Stavba je stara več kot sto let, trenutno je deležna obnovitvenih del. Ministrica je dejala, da bo skupaj z občino razgrnila projektne načrte in si prizadevala za boljšo rešitev. »Vsekakor dajem zavezo, da bo Kalobje dobilo varen šolski in vrtčevski prostor,« je poudarila. (Foto: TT, kabineti ministrov)

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...

Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Četrtek, 04 Marec 2021 06:06
Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za r...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay