Celjski vitez in Diamond iz Rogaške za junaka etap pri nas
Družba
Tipografija

Poleg zelene majice so unikatni pokali ena od bolj prepoznavnih stvari kolesarske dirke Po Sloveniji, vsak izmed njih pa simbolizira bogato zgodovino in se veže na sam kraj, tradicijo ali drugo značilnost. Vsi so si med seboj drugačni, tako, kot je raznolika Slovenija in s tem tudi bogata. Zmagovalca etap sta na cilju v naši regiji prejela, velik kristalni pokal Diamond in Celjskega viteza. Skupni zmagovalec dirke Po Sloveniji bo v roke prejel repliko Kolesa 5200.

Prva etapa: Rogaška Slatina:

„Globoki brusi prestižnega pokala Diamond ustvarjajo odbleske, ki vas bodo navdušili – ne glede na to, ali obožujete večno klasiko ali pa moderno eleganco. Tradicionalni V-brus je v svetu kristala večna klasika, saj daje zelo bogate vizualne učinke, obenem pa deluje nežno in subtilno“, so zapisali na uradni spletni strani dirke Po Sloveniji.

Pri pokalu Diamond se tak brus sveti tudi skozi ploščico na dnu, kar je pri brušenem steklu prava redkost. S svojo večno eleganco bo pokal prinašal prejemniku lepe trenutke in gojil ljube spomine še mnoga leta.

Druga etapa: Celje

Celjski vitez simbolizira moč, oblast in veličino grofov in knezov Celjskih. Ponos Celjank in Celjanov je še vedno živ, duh mogočnega časa vladavine Celjskih bo prisoten za vedno. Kdor ceni in spoštuje svoje korenine, lahko široko razpre krila na poti v svetlo prihodnost.

Veličasten grad, kjer je bil cilj druge etape, je bil sedež najznamenitejše in najpomembnejše vladarske rodbine na območju današnje Slovenije. Kot so Celjski grofje suvereno vladali v 14. in prvi polovici 15. stoletja, tako suvereno je Tadej Pogačar opravil s konkurenco v drugi etapi letošnje dirke in slavil veličastno zmago na Starem gradu. Ni torej čudno, da so ga nekateri mediji poimenovali kar „novi celjski grof“.

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

»Potipala sem noge in jih nisem več čutila« »Potipala sem noge in jih nisem več čutila«...
Petek, 29 Oktober 2021 02:43
Kako hitro se lahko človeku življenje obrne na glavo, je lani decembra spoznala Jerneja Štarkel iz G...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...