V Podčetrtek vabi Festival vina in čokolade
Družba
Tipografija

 

V okusih žlahtne kapljice in izbranih sladkosti bodo lahko uživali obiskovalci današnjega festivala vino in čokolada, ki ga gosti občina Podčetrtek. Stojnice vzdolž ceste, ki vodi v vas Olimje, bodo obložene do 18. ure.

 

 

V Podčetrtku, kjer že nekaj let organizirajo festival vina in čokolade, danes pričakujejo več kot 50 ponudnikov omenjenih dobrot. Lani je prireditev odpadla zaradi razmer, povezanih s koronavirusom. Letos je organizator GIZ Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje nekoliko spremenil njeno zasnovo. Ker dogodka zaradi ukrepov preprečevanja koronavirusa ne more izvesti znotraj, se je odločil, da bo vsa ponudba predstavljena na prostem v vasi Olimje. Direktor GIZ Turizem Podčetrtek, Bistrica ob Sotli in Kozje Boštjan Misja je povedal, da bodo stojnice tokrat na treh koncih, in sicer na Jelenovem grebenu, pri domačiji Amon, največ pa jih bo pri minoritskem samostanu v Olimju. Celotna vas bo za promet zaprta, obiskovalci bodo svoja vozila parkirali na parkirišču in se do ponudnikov odpravili peš ali s turističnim vlakcem.

Organizatorji so pri minoritskem samostanu pripravili zanimiv program. Med drugim si bo moč ogledati kuharski šov z Urošem Štefelinom in Vile Podvin in s slaščičarjem Gorazdom Potočnikom. Obiskovalci bodo lahko obiskali še umetniški kotiček, kjer bodo lahko slikali s čokolado, lepotilni kotiček, otroški kotiček. Določena doživetja pa bodo možna še pri posameznih ponudnikih. Na domačiji Amon se bo možno preizkusiti v igri golfa, pri Halerju si bodo ljudje lahko ogledali pivovarno, na Jelenovem grebenu bodo lahko krmili jelene in uživali v lepem razgledu, v deželo pravljic in domišljije pa bodo stopili, če bodo obiskali Kočo pri čarovnici. »Naša destinacija že sama ponuja veliko doživetij in obiskovalci imajo možnost, da jih izkusijo tudi na tem festivalu. Ob 12:30 bo tudi slavnostno odprtje festivala. Del festivala je znova dobrodelni tek, kjer bomo zbirali denar za društvo Debra, društvo oseb povezanih z bulozno epidermolizo,« je dejal Misja.

Da bo plačevanje dobrot lažje, so pripravili voucher, ki prinaša pet kuponov v vrednosti en evro in en kozarec za degustacijo vina. Kozarec lahko po prireditvi odnesejo s seboj domov.

Foto: Andraž Purg - GrupA

 

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...

Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Četrtek, 04 Marec 2021 06:06
Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za r...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay