V času lockdowna razvijali kolesarjem prijazen hotel
Družba
Tipografija

Vrhunski kolesarski dogodki kot je dirka Po Sloveniji ter izjemni uspehi naših asov, Tadeja Pogačarja in Primoža Rogliča in drugih, povečujejo navdušenje za kolesarstvo tudi pri nas in tako tudi rast kolesarskega turizma. Za ta del turistične panoge je nujna tudi dobra kolesarskega infrastruktura, med katero sodijo tudi ustrezno opremljeni, t.i. kolesarjem prijazni hoteli, ki za tak naziv izpolnjujejo merila Slovenske turistične organizacije (STO). Eden takšnih je na našem območju postal tudi hotel Grof na Vranskem.

„V času zaprtja hotela in gostilne zaradi razmer s covidom-19 smo razvili nov projekt, kolesarjenje v Savinjski dolini. Naš cilj je, da še v tem mesecu postanemo specializiran kolesarski hotel s petimi „kolesarčki“ (oznaka za raven kakovosti kolesarskega hotela op. p.), tako da imamo pripravljeno vso infrastrukturo in servis za pridobitev tega naziva,“ je ob novinarski konferenci pred dirko Po Sloveniji, na celjskem Starem gradu povedala Jerneja Gregorc, vodja hotela, sicer tudi sama navdušena kolesarka, članica ženskega Lava Teama iz Celja.

Kot certificiran, kolesarjem prijazen hotel tako svojim gostom nudijo vodene kolesarske ture, celovit servis za kolesarje (najem in hrambo koles, osnovno servisiranje kolesa, prodajo najnujnejših delov za kolo, pranje koles, wellness itn), seveda tudi brezplačne kolesarske karte.

„Izrisali smo približno 30 novih kolesarskih poti v Občini Vransko in v okolici, primernih za različne tipe kolesarjev, se pravi za cestne in gorske kolesarje, družinsko kolesarjenje itn. Prav tako seveda v našem hotelu ponujamo tudi hrano prilagojeno za kolesarje.“

Kot je še povedala sogovornica, so v času dirke Po Slovenije na našem območju v hotelu Grof bile nastanjene tudi štiri ekipe, ki sodelujejo na dirki, Equipo Kern Pharma (na naslovni fotografiji), Bardiani CSF Faizane, Canyon DHB SunGod in Kolesarsko društvo Rog.

Podrobneje v avdio pogovoru z Jernejo Gregorc, vodjo hotela Grof na Vranskem:


Foto: Hotel Grof

 

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...

Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Četrtek, 04 Marec 2021 06:06
Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za r...

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik