Velik pomen dirke Po Sloveniji za turistično promocijo države in občin
Družba
Tipografija

„Sodelovanje pri kolesarski dirki Po Sloveniji, začela se bo čez teden dni, je velikega pomena za turistično promocijo občin, kolesarskega turizma in trajnostne mobilnosti,“ smo slišali od županov šestih občin Savinjske regije, ki so vključene v izvedbo druge etape dirke. Njen cilj bo na Starem gradu, kjer je dopoldan tudi bila novinarska konferenca pred dirko, na kateri smo lahko slišali tudi podrobnosti o organizaciji dirke in učinkih, ki jih ima za turistično promocijo Slovenije.

Gostitelj dogodka, celjski župan Bojan Šrot je povedal, da bo letošnja dirka po Sloveniji z udeležbo Tadeja Pogačarja, zmagovalca lanske dirke Po Franciji, imela še poseben čar. Poudaril je, da je Mestna občina Celje tradicionalni partner dirke, saj sodeluje že osmič in da bo tako tudi v prihodnje. Kot enega izmed pomembnih dosežkov na področju promocije kolesarstva in trajnostne mobilnosti ter sodelovanja med občinami pa je izpostavil vzpostavitev sistema javne izposoje koles Kolesce, ki je razširjen že v nekaj občin v Savinjski regiji.

Bogdan Fink, direktor dirke Po Sloveniji je povedal, da druga etapa speljana po Savinjski regiji še ne bo odločilna, bo pa že prva resna preizkušnja za skupno zmago, pri čemer je spomnil na razburljiv razplet dirke leta 2018, ko je bil cilj prav tako na Starem gradu. Ob tem je še poudaril, da bodo obiskovalci ob progi in ciljnih prizoriščih morali upoštevati veljavne ukrepe in priporočila NIJZ, kolesarska karavana pa bo na dirki delovala po sistemu mehurčka in z rednim testiranjem.

Mag. Maja Pak, direktorica Slovenske turistične organizacije (STO) pa je dejala, da ima kolesarska dirka po Sloveniji s prenosi na Eurosportu izjemne pozitivne učinke za turistično promocije Slovenije kot zelene, trajnostno naravnane in v kolesarski turizem usmerjene države. Prenos dirke po Sloveniji gre v 120 držav, ogleda si ga 10 milijonov gledalcev. K turistični promociji države, kot je še dodala, seveda veliko prispevajo tudi tudi uspehi slovenskih kolesarjev. Še dodatno težo v tem okviru na letošnji dirki predstavlja tudi nastop Tadeja Pogačarja, ambasadorja slovenskega turizma.

O pripravah na izvedbo druge etape dirke ter pomenu dirke za promocijo turizma v občinah so spregovorili še Janko Kos, župan občine Žalec, kjer bo start druge etape prihodnji četrtek, mag. Marko Diaci, župan Občine Šentjur, Miran Jurkošek, župan Občine Štore, Franc Sušnik, župan Občine Vransko in Tomaž Žohar, župan Občine Braslovče.

Prisluhnite še tonskim izjavam udeležencev na novinarski konferenci na Starem gradu:

Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje:


Bogdan Fink, direktor dirke Po Sloveniji:


Mag. Maja Pak, direktorica STO:


 

Janko Kos, župan Občine Žalec:


Mag. Marko Diaci, župan Občine Šentjur:


Franc Sušnik, župan Občine Vransko:


Miran Jurkošek, župan Občine Štore:


Tomaž Žohar, župan Občine Braslovče:


Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Četrtek, 04 Marec 2021 06:06
Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za r...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay