V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor
Družba
Tipografija

Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejeta na opazovanje v Urgentni center Celje zaradi anafilaktične reakcije. V zapisu omenja domnevno neprimerno obnašanje dveh medicinskih sester, ki sta bili v takratni delovni izmeni.

Pacientka omenja povzdigovanje glasu medicinske sestre na eno izmed starejših bolnic, ki naj bi bila dementna in ravno takrat prav tako na opazovanju na sosednji postelji. Avtorica zapisa omenja še, da naj bi dve medicinski sestri neokusno komentirali tudi njen razlog prihoda v urgentni center in pri tem uporabili neprimerne besede. Pri tem se avtoričino ogorčenje nad medicinskim osebjem, ki jih je tiste ure bivanja v urgentnem centru, opazovala, ne ustavi. V daljšem zapisu je omenjala tudi neprimerne izjave ob pomoči bolniku, ki je imel težave s pljuči.

 »Nikakor ne blatim celotnega zdravstva, daleč od tega, ker so bile moje izkušnje v Celju in drugje vedno dobre. Želela sem samo deliti svojo travmatično izkušnjo, ki sem je bila deležna v 4 urah, ko sem bila tam. Govorim v imenu tistih, ki jih je zaradi takšnih in drugačnih razlogov strah spregovoriti. Namen moje objave ni javno linčati ljudi in jih kamenjati poimensko. Govorim o problemu, ki je prisoten že lep čas v zdravstvu, pa o njemu noben ne govori,« je zapisala avtorica.

 »V Splošni bolnišnici Celje smo seznanjeni z objavo na Facebooku. Žal nam je, da je imela gospa tako slabo izkušnjo zdravljenja v naši bolnišnici in se zanjo tako njej kot ostalim prizadetim opravičujemo. Takoj, ko smo se z objavo seznanili, smo sprožili interni nadzor in v skladu z izsledki tega nadzora bomo nato ustrezno ukrepali. Ker je gospa tudi uradno vložila pritožbo, jo bomo z zaključkom našega nadzora seznanili po uradni poti. Čeprav se zavedamo, da je medicinsko osebje izčrpano, takšnega vedenja nikakor ne odobravamo,« so sporočili iz celjske bolnišnice.

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

»Potipala sem noge in jih nisem več čutila« »Potipala sem noge in jih nisem več čutila«...
Petek, 29 Oktober 2021 02:43
Kako hitro se lahko človeku življenje obrne na glavo, je lani decembra spoznala Jerneja Štarkel iz G...

Preberite več...