V Šaleško dolino vabi Vista
Družba
Tipografija

Prireditveni prostor dobil ime

Ne samo velenjska plaža. To poletje bo v Šaleško dolino vabila tudi Vista, kot je velenjska občina poimenovala prireditveni prostor in pokriti oder ob jezeru. S to, več kot devet milijonov evrov vredno investicijo je občini uspelo trajnostno sanirati več kot 46.000 kvadratnih metrov veliko degradirano območje. In še enkrat več so Velenjčani uspeli pozitivno izkoristiti negativne vplive rudarjenja. Park z razgledom je namreč privlačno območje, ki bo omogočalo kakovostno preživljanje prostega časa, organizacijo različnih prireditev, družabnih dogodkov, sejmov, izobraževanj, kulturnih in festivalskih srečanj.

Z izgradnjo sodobnega prireditvenega prostora in odra je velenjska občina trajnostno sanirala več kot 46.000 kvadratnih metrov veliko degradirano območje, ki je nastalo kot posledica rudarske aktivnosti. Prireditveni oder velikosti 2375 kvadratnih metrov je del obstoječega objezerskega prostora, kjer je bilo nekdaj turistično jezero antropogenega nastanka, ki je že leta zasuto. Kot večnamenski objekt omogoča raznoliko dogajanje na kopnem ali na prizorišču nad jezerom, v vseh letnih časih in je namenje širši lokalni skupnosti.

"Vista, ki pomeni razgled, je vznemirljiva, sveža in raznolika; v koraku s časom, a z močnimi koreninami in temelji; je aktivna in razgledana; pozna zgodovino, a gleda naprej; ljubi kulturo, naravo in šport ter spoštuje drugačnost," so pojasnili na velenjski občini. Park z razgledom Vista je atraktivno območje, ki bo omogočalo kakovostno preživljanje prostega časa (rolanje, kolesarjenje, druženje na zelenicah ipd.), organizacijo različnih prireditev, družabnih dogodkov, sejmov, izobraževanj, kulturnih in festivalskih srečanj.

Logotip je sestavljen iz črke V (ki označuje ime mesta Velenje in je s tem neposredno povezan s krovno destinacijsko znamko), izpisa imena Vista ter slogana “park z razgledom”. Spodnji del znaka simbolizira odsev črke v Velenjskem jezeru in obenem asociira na “mesto pod površjem” – območje delovanja Premogovnika Velenje.

Veliki otvoritveni koncert, na katerem bodo nastopili domači izvajalci in gostje Perpetum Jazzile, bo v soboto, 19. junija, ob 18. uri.

Vstop bo prost.

 Foto: SHERPA, LKK

Novo velenjsko atrakcijo, ki je med domačini že postala priljublejna točka zbiranja je predstavil tudi najboljši matematik med komiki in najbolj zabaven profesor matematike. Kaj je prerpičalo Uroša Kuzmana?

 

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Četrtek, 04 Marec 2021 06:06
Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za r...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay