Poslavlja se še ena bančna poslovalnica
Družba
Tipografija

Komitenti Nove KBM so ostali še brez ene bančne poslovalnice. Vodstvo omenjene banke se je odločilo, da bo v duhu racionalizacije zapre poslovalnico na Polzeli, ki je bila z izjemo Žalca še edina v Spodnji Savinjski dolini.

 

Kot so sporočili iz Nove KBM, so ob združitvi z nekdanjo Abanke ustvarili večjo, močnejšo enotno banko, ki je zaradi mreže bančnih točk, razširjene po vsej Sloveniji, še bolj dostopna strankam. »Seveda se na nekaterih področjih pojavlja podvajanje, zato je tam potrebna optimizacija. Tam, kjer so poslovalnice obeh bank ali bankomati v neposredni bližini ali njihovo delovanje ni stroškovno učinkovito, jih združujemo.« Med Polzelani se je zaradi tega na družabnem omrežju vnela burna razprava. Novica, da na Polzeli, ki velja za enega večjih krajev v Spodnji Savinjski dolini, kamor se ljudje še priseljujejo, jih je namreč presenetila.

Je pošta pripravljena?

Spet drugi, kot je razvidno iz njihovih komentarjev, nad odločitvijo vodstva Nove KBM niti niso presenečeni. Njena polzelska poslovalnica je neposredno ob pošti, kjer lahko komitenti banke brez nadomestila dvigujejo in polagajo gotovino, preverijostanje na svojem osebnem računu, sklenejo varčevanje, oddajo vlogo za izdajo bančnih kartic in podobno. Kot še sporočajo z omenjene banke, na Polzeli ostaja bankomat. Opažajo tudi, da se stranke vedno pogosteje odločajo za uporabo spletne in mobilne banke. Kljub vsemu nekatere starejše stranke še vedno prisegajo na klasično poslovanje. Polzelska enota Pošte Slovenije bo torej v teh primerih nadomestila svojo dosedanjo »sosedo«. Glede na to, da je bila pošta že do zdaj zelo obremenjena zaradi storitev, ki jih prinaša spletno poslovanje in se je pred njo ob določenih urah vila dolga vrsta, je na mestu vprašanje, ali je ustrezno pripravljena na še dodaten priliv obiskovalcev.

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Četrtek, 04 Marec 2021 06:06
Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za r...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay