Poletno počitniško varstvo v Vili Rožle in Mladinskem centru Velenje
Družba
Tipografija

Čeprav trenutno še nihče ne ve, kaj nam bo glede ukrepov za zajezitev novega koronavirusa prineslo letošnje poletje, se na Medobčinski zvezi prijateljev mladine Velenje že pripravljajo nanj. Četrto leto zapored bodo skupaj z Mladinskim centrom Velenje organizirali poletno počitniško varstvo za mlajše šolarje. V preteklih treh poletjih se je izkazalo, da je kar nekaj staršev, ki tovrstno varstvo potrebujejo, otroci pa se v poletnem počitniškem varstvu odlično počutijo, saj organizatorji poskrbijo za pester, ustvarjalen in športno obarvan program.

Letos bo varstvo znova omogočeno za otroke osnovnošolce do 10 leta iz vseh treh Šaleških občin, Velenja, Šoštanja in Šmartnega ob Paki. Varstvo bo organizirano devet počitniških tednov, ob delavnikih, od 7.00 do 16.15 ure.

Od 28. junija do 30. julija bo počitniško varstvo organizirano v Vili Rožle, od 2. avgusta do 13. avgusta 2021 pa v prostorih Mladinskega centra Velenje. Od 16. do 27. avgusta se bo počitniški živ-žav spet vrnil v Vilo Rožle, kjer je tudi sedež Medobčinske zveze prijateljev mladine (MZPM) Velenje.

Starši svoje otroke že lahko vpišejo v poletno varstvo, za posameznega otroka lahko izberejo dva tedna, ko varstvo najbolj potrebujejo. Če bo v katerem od tednov ostalo prosto mesto, jih bodo lahko vključili še en dodaten teden, pojasnjujejo pri MZPM Velenje in poudarjajo, da je varstvo namenjeno otrokom zaposlenih staršev, ki varstvo v času poletnih počitnic resnično potrebujejo.

Pester program

Za varovanje in animacijo otrok bodo skrbeli zaposleni na MZPM Velenje in v Mladinskem centru Velenje, prostovoljci obeh organizacij, ki imajo pedagoško predznanje, ter dijaki, ki sodelujejo v projektu »Čisto moje Velenje«, pridružili pa se jim bodo tudi dijaki iz sosednje šoštanjske občine. Otroci bodo v času varstva uporabljali športne površine v Sončnem parku, ustvarjali bodo v različnih ustvarjalnih delavnicah, brali pod krošnjami dreves, igrali družabne igre, hodili na kratke izlete, ob upoštevanju vseh varnostnih ukrepov jih bodo obiskali zanimivi gostje. V času počitniškega varstva bodo otroci dobili sadno malico in toplo kosilo.

Cena za enotedensko počitniško varstvo za posameznega otroka je za starše 35 evrov, razen za zadnji teden v avgustu, ko bo v Vili Rožle potekal projekt Sončno mesto, ki bo vsebinsko še bolj bogat, zato bo cena za ta teden 45 evrov. V Sončno mesto bodo lahko starši vključili tudi otroke starejše od 10 let, prav tako pa bodo imeli organizirano prehrano. Program počitniškega varstva sofinancirajo Mestna občina Velenje ter občini Šoštanj in Šmartno ob Paki. Veliko dela bo opravljenega prostovoljno, zato je cena staršem dostopna.

Vpis za poletno počitniško varstvo za mlajše osnovnošolce je (do zasedbe prostih mest) možen preko spletne strani MZPM Velenje (www.vilarozle.si).

LKK, foto: arhiv MZPM Velenje

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Četrtek, 04 Marec 2021 06:06
Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za r...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay