KOZJE - Načrti za dodaten razvoj turizma
Družba
Tipografija

 

Označene in urejene planinske poti, interpretacijski center na gradu Podsreda in predvidena stalna »grajska« gostinska ponudba je le nekaj načrtov, s katerimi želita Občina Kozje in javni zavod Kozjanski park še več ljudi privabiti k odkrivanju tamkajšnje neokrnjene narave. Svoj kamenček bodo dodale prireditve, načrtovane med grajskimi zidovi, in digitalna kampanja, ki jo za poletje načrtuje GIZ Turizem Podčetrtek.

 

 

Občina Kozje, javni zavod Kozjanski park in GIZ Turizem Podčetrtek že tretje leto negujejo partnerstvo, pod okriljem katerega usmerjeno privabljajo obiskovalce na grad Podsreda. Že prvo leto sodelovanja je grad, s katerim upravlja Kozjanski park, obiskalo 30 odstotkov več obiskovalcev kot leto prej. Po besedah direktorice parka Mojce Kunst je zanimanje zanj še posebej naraslo, odkar je možno tam prespati. Zdaj tam nastaja interpretacijski center, kjer bodo predstavljene največje lokalne posebnosti. Goste bodo sprejemali v sprejemnici, v trgovini jim bodo ponujali lokalne izdelke, v informacijskem centru jim bodo predali vse želene informacije.

Županja Občine Kozje Milenca Krajnc si želi še, da bi bila obiskovalcem do poletja na gradu na voljo stalna gostinska ponudba, gostinca bodo iskali z objavo razpisa. Občina, ki stavi na neokrnjeno naravo, želi postati še bolj prijazna za pohodnike in planince. Zato se je odločila, da bo s Kozjanskim parkom in Planinskim društvom Podčetrtek uredila in registrirala dve poti. Prva vodi iz trga Podsreda mimo gradu Kozje na Bredič po Zmajevem grebenu. Druga pot vodi iz trga Kozje na Županov breg, drugo najvišjo vzpetino na Vetrniku. Na Županovem bregu je občina letos uredila razgledno točko z daljnogledom, ki omogoča razgled vse od Posavja, Notranjskega, do Štajerske in Kamniško-Savinjskih Alp, pohodniki si lahko odpočijejo na klopci ljubezni.

Precej promocije si občina obeta 30. maja, ko se bodo tam mudili udeleženci Evropohoda ali Euroranda 2021, ki ga organizira Komisija za evropske pešpoti v Sloveniji s soorganizatorji. Ljubitelji gibanja se bodo iz občine Bistrica ob Sotli namreč peš podali proti gradu Podsreda.

Foto: SHERPA

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Četrtek, 04 Marec 2021 06:06
Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za r...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay