Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Družba
Tipografija

Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za razvoj turizma ponuja, doslej še ni v celoti izkoristilo. Predvsem je še veliko rezerve na področju gostinske ponudbe, ki bi za takšno privlačno turistično točko morala biti bogatejša. To ve tudi David Vuzem, lastnik uspešnega frizerskega salona Fantazija, ki se je lotil novega, drznega in hkrati zanimivega ter dobrodošlega poslovnega izziva.

Ob jezeru namreč gradi nov gostinski objekt z imenom Panorama, ki je, sodeč po odzivih na družbenih omrežjih, že zdaj pritegnil veliko pozornosti. V pogovoru za naš časopis je David Vuzem podrobneje predstavil svoje poslovne zamisli za krepitev turistične ponudbe ob Šmartinskem jezeru.

Zakaj in kdaj ste se odločili za to naložbo in zakaj prav na tem mestu, ob leseni plaži v Runtolah?

Kot domačin, ki že od malega živi na Prekorju, v naselju v neposredni bližini jezera, sem že pred petimi leti prišel na idejo, da bi bil ta prostor idealen za lokal zaradi neokrnjene narave, sončne lege, prijetnega zaliva in najlepšega pogleda na jezero. Velikokrat se rekreiram ob njem in na njem in v tem delu ima neko posebno energijo. Poleg tega v Celju do zdaj še nisem našel prijetnega mesta, kamor bi lahko zvečer odšel s prijatelji na pijačo. Obenem opažam, da ob jezeru, glede na to, kako veliko je in kako množično je obiskano, primanjkuje kakovostne turistične in gostinske ponudbe.

Ste imeli kakšne pomisleke, strahove, glede na to, da se za naložbo odločate v teh negotovih časih, ki so težki za gostinstvo, še zlasti če upoštevamo, da ste morali zaradi covidnih ukrepov v času epidemije imeti kar dolgo zaprt tudi frizerski salon Fantazija?

Idejo o projektu sem razvijal res dolgo, pot od začetne zamisli do končne potrditve ni bila enostavna. Treba je bilo veliko vztrajnosti pri pridobivanju dovoljenj in soglasij, kar je trajalo več kot štiri leta. Na neki točki sem že skoraj obupal, a sta bili moja želja in vizija tako močni, da sem kljub oviram vztrajal. Ko sem končno pridobil vse potrebno, kar se je zgodilo že pred začetkom epidemije, in ker sem v projekt vložil že toliko denarja, časa in energije, niti pomislil nisem, da zadeve ne bi speljal do konca. Seveda me obremenjuje, da se še vedno ne ve, kdaj bodo lokali lahko ponovno obratovali, in da je prihodnost negotova, a ostajam optimist. Z upanjem me navdaja tudi to, da ljudje vedno več hodijo v naravo in da že zdaj, ko lokal še ni končan, veliko sprehajalcev, s katerimi poklepetam ob njem, izraža navdušenje nad projektom.

Kakšen tip lokala bo Panorama, koliko gostov bo sprejela, kaj vse bo ponujala in na kakšne goste računate?

Panorama bo po vzoru iz tujine kombinacija trojega: čez dan kavarne, čez poletje tudi beach bara, zvečer se bo prelevila v lounge bar z različnimi dogodki in raznoliko glasbo. Ponudila bo pestro dogajanje, ki bo zadovoljilo mlajšo in starejšo populacijo. Enako bo z gostinsko ponudbo. Poleg širokega nabora pijač (na voljo bo na primer kar 50 različnih koktejlov) bo nudila sladice, prigrizke in sladoled. Lokal bo v notranjih prostorih sprejel do 50 oseb, na dveh zunanjih terasah bo prostora še za približno 150 gostov. Obratoval bo celo leto, saj jezero zaradi svoje lepote v vseh letnih časih pritegne veliko sprehajalcev.

Foto: SHERPA

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...