Bo večstanovanjski objekt v Vojniku le dobil novega lastnika?
Družba
Tipografija

Po več letih neuspešnega prodajanja večstanovanjskega objekta v središču Vojnika bo Družba za upravljanje terjatev bank (DUTB) tokrat poskusila z novim načinom, in sicer z e-dražbo z zniževanjem izklicne cene. Ta znaša 1,9 milijona evrov. Prodaja večstanovanjskega objekta na e-dražbi je napovedana za 22. marec.

DUTB želi s tem načinom prodaje preveriti še sprejemljivo ceno nepremičnine in ceno, ki hkrati omogoča največje poplačilo državi. Če DUTB tudi s prodajo na način t. i. nizozemskega tipa dražbe ne bo uspela, bo predvidoma objekt obnovila in dokončala z lastnimi sredstvi. Nepremičnino je slaba banka prevzela leta 2015 v izjemno slabem stanju, potem ko sta dva investitorja pristala v stečaju. Po prevzemu je DUTB v objektu opravila nujna sanacijska dela.

Objekt v središču Vojnika je bil že večkrat naprodaj, a interesentov za nakup celotne stavbe ni bilo. Če bi bila naprodaj posamezna stanovanja, bi pri nakupu morda sodelovala tudi občina, pravi župan Branko Petre.

Nizozemska e-dražba poteka tako, da sistem začne z začetno ceno in jo na časovni interval znižuje za določen korak nižanja, vendar največ do končne (najnižje) cene, ki jo postavi prodajalec. Najnižja cena, pri kateri se dražba zaustavi, dražiteljem ni razkrita. Dražba se zaključi, ko prvi dražitelj potrdi trenutno ceno, za katero je pripravljen kupiti predmet draženja. Če sistem po korakih nižanja doseže končno ceno, brez potrditve dražitelja, se dražba zaključi brez prodaje. Ključna prednost e-dražbe je maksimiranje prodajne cene in transparentnost prodajnega postopka. Prav tako je kupcem oz. dražiteljem v vsakem trenutku znana zadnja izklicna oz. ponujena cena nepremičnine, česar pri klasičnem zbiranju zavezujočih ponudb ni mogoče zagotoviti. Poleg tega postopek e-dražbe praviloma traja relativno kratek čas, zato je postopek prodaje hitrejši.

BA

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Četrtek, 04 Marec 2021 06:06
Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za r...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay