Previdno ta vikend!
Družba
Tipografija

Lepo vreme bo ta konec tedna marsikoga zvabilo na prosto, a policija svetuje, se ljudje ne odpravljajo na najbolj priljubljene turistične točke, ampak naj raje vikend preživijo v naravi v okviru svoje občine. Te dni bo namreč policija poostreno nadzorovala spoštovanje ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa.¨(SŠol)

 

Ob tem policija opozarja, da je še vedno prepovedano zbiranje ljudi, velja tudi omejitev gibanja med 21. in 6. uro. »Prehajanje med občinami zaradi športno-rekreacijskih dejavnosti individualnega značaja je dovoljeno samo znotraj iste statistične regije, vendar prebivalce pozivamo, naj ravnajo odgovorno in se v primeru povečane zasedenosti rekreativnih površin v posameznem kraju namenijo drugam. Kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje (manj kot 3 metre), je obvezna uporaba zaščitnih mask tudi na prostem,« so sporočili iz policije.

Ob tem na policiji še dodajajo, da če se bo ta konec tedna znova povečalo število kršitev, bo policija zdravstveni stroki predlagala, da se prehajanje med občinami znotraj statistične regije, v kateri oseba prebiva, za namen rekreacije znova omeji samo na občino bivanja. »Namreč, preprečevanje gneče in druženja večjega števila ljudi - tudi na zunanjih površinah - je ključnega pomena za zmanjševanje števila okužb s koronavirusom, ki je do zdaj že zahteval izjemno visok davek, predvsem pri najbolj ranljivih skupinah. Poleg nadzora nad spoštovanjem ukrepov za zajezitev širjenja novega koronavirusa bo policija poostreno nadzorovala tudi promet.

 

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Šibek potres v okolici Celja Šibek potres v okolici Celja
Petek, 01 Januar 2021 18:47
Na novega leta dan, ob 15.43 so po podatkih Urada za seizmologijo, Agencije RS za okolje, seizmograf...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

»Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro« »Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro«...
Nedelja, 31 Maj 2020 16:45
»Pred štirinajstimi leti sem zaprla poglavje svojega življenja in potegnila črto. In začela na novo,...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay