Predsednik države Borut Pahor v Celju prebivalce pozval k cepljenju
Družba
Tipografija

Predsednik države Borut Pahor je danes v spremstvu poveljnika Civilne zaščite RS Srečka Šestana obiskal Celje in se seznanil z aktualnimi razmerami v času epidemije v naši regiji in v celjski občini. Borut Pahor se je na skupnem srečanju sestal s poveljnikom CZ Zahodnoštajersko pokrajino Janezom Melanškom, županom Mestne občine Celje Bojanom Šrotom in vodjem občinskega štaba CZ MOC Teodorjem Goznikarjem.

Po tem srečanju je Borut Pahor obiskal še dom za starejše Dom ob Savinji, Splošno bolnišnico Celje in Celjski mladinski center, kjer prostovoljci pomagajo otrokom zdravstvenih delavcev.

Po koncu obiska je spregovoril novinarjem in med drugim dejal, da je govoril z različnimi ljudmi, ki so mu zaupali svoje težave in svoja upanja. „Vidim da tako kot splošna javnost tudi oni doživljajo vse te težave v sklepnem delu soočanja s to krizo, potrpežljivosti je pri tem nekaj manj, stresa pa več, prevladuje pa splošno upanje, da bomo zlasti zaradi cepiva uspešno končali to krizo,“ je povedal predsednik države.

Predsednika države smo vprašali, kako ocenjuje, da po več mesecih ukrepov ni pravega napredka pri obvladovanju epidemije, saj je število okuženih in hospitaliziranih še vedno zelo visoko in nikakor občutno ne pade.

„Zaupam stroki, ki svetuje vladi pri sprejemanju ukrepov, da so ti sorazmerni, primerni in pravočasni. Da bo krize čimprej konec lahko največ pripomoremo vsi mi, da se teh ukrepov čim bolj držimo. Bi pa rad poudaril tudi svoje osebno upanje, na podlagi dejstva, da je cepivo končno prišlo v Slovenijo i da bomo s precepljenostjo v tem letu to krizo zares končali. Če smo lani lahko le ugibali, kdaj bo znanost dokončno pomagala, potem imamo zdaj odgovor. Mislim, da je naša človeška dolžnost, da skušamo razumeti pomen cepljenja in zato bi tudi s tega mesta rad pozval vse, da razmislijo o tem, da se cepijo, ko pridejo na vrsto. S cepljenjem bomo to krizo, ki jo že vsi težko prenašamo, končali, o tem ne dvomim“ je še dejal Borut Pahor.

Prisluhnite zvočnim izjavam:

Borut Pahor, predsednik države:


Bojan Šrot, župan Mestne občine Celje:


Srečko Šestan, poveljnik CZ RS:


Janez Melanšek, poveljnik CZ ZŠ:


 

Foto: SHERPA

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Šibek potres v okolici Celja Šibek potres v okolici Celja
Petek, 01 Januar 2021 18:47
Na novega leta dan, ob 15.43 so po podatkih Urada za seizmologijo, Agencije RS za okolje, seizmograf...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

»Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro« »Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro«...
Nedelja, 31 Maj 2020 16:45
»Pred štirinajstimi leti sem zaprla poglavje svojega življenja in potegnila črto. In začela na novo,...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay