Največ zanimanja za tihotapljenje šest milijonov vrednega blaga
Družba
Tipografija

Lani spomladi je zaživela nova spletna stran Novega tednika, na kateri objavljamo prve novice iz savinjske statistične regije, ki jih nato za tiskano izdajo do četrtka razširimo in nadgradimo. Pet najbolj branih prispevkov preteklega leta priča, da še vedno ostaja največ zanimanja za prispevke s področja kronike. Nadpovprečno veliko klikov smo zabeležili tudi pri novicah o koronavirusu. A kot kaže, so kar nekaj spletnega odziva vzbudile tudi lahkotnejše vsebine.

Med objavljenimi novinarskimi vsebinami vas je lani najbolj zanimal prispevek z naslovom Tihotapili šest milijonov vredno blago, za katerega smo na spletni strani zabeležili malo manj kot 11.300 ogledov. Kronika tako ostaja nesporna zmagovalka zanimanja spletnih bralcev. Celjski kriminalisti in policisti so v sodelovanju z Generalno policijsko upravo lani oktobra končali obsežno kriminalistično preiskavo organizirane mednarodne kriminalne združbe, ki so jo sumili kaznivega dejanja tihotapstva. V združbi so bile najmanj štiri osebe, vse z našega območja. Novinarka Simona Šolinič je poročala, da so jim od marca predlani do oktobra lani zasegli več milijonov kosov cigaret, vrednost zaseženih tobačnih izdelkov znaša približno šest milijonov evrov. Celjska združba naj bi v sodelovanju s sostorilci iz Litve organizirala tihotapstvo cigaret beloruske tobačne znamke iz Ruske federacije na carinsko območje Evropske unije.

Vse o karanteni celjskih otrok

Veliko zanimanja je bilo lani na spletni strani tudi za novice o koronavirusu. Prispevki o njem so se zaradi njegovega hitrega širjenja vrstili kot po tekočem traku. Najbolj bran članek na naši spletni strani ima naslov V karanteni 23 otrok celjskega vrtca, ki smo ga objavili v drugi polovici julija, ko karantene še niso bile tako pogoste in so zato med bralci vzbujale veliko zanimanja. Zabeležil je skoraj 8.300 ogledov. Ravnateljica Vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je takrat v pogovoru z novinarsko Leo Komerički Kotnik potrdila, da so bili v karanteni trije strokovni delavci in skupina 23 otrok iz enote Center, ki so bili v neposrednem stiku s strokovno delavko, pri kateri so potrdili prisotnost novega virusa.

Vrtnica prodana, kupec celjski gostinec

Med spletnimi bralci so več kot dobrodošle tudi regionalne gospodarske novice. V prispevku Vrtnica prodana, kupec celjski gostinec, ki se je z malo več kot 7.100 ogledi zavihtel na tretje mesto, smo lani julija poročali, da je stečajnemu upravitelju propadlega celjskega podjetja Domine že v prvem poskusu uspelo prodati znano kavarno Vrtnica v središču mesta. Novi lastnik je postal širši javnosti neznan Anže Dernač, ki ima dejavnost registrirano v občini Laško, po naših informacijah naj bi v Celju že imel nekaj manjših gostinskih lokalov. Anže Dernač je bil edini udeleženec na dražbi, zato mu je kavarno uspelo dobiti po izklicni ceni, ki je znašala 290 tisoč evrov.

Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu

A zanimale so vas tudi nekoliko lahkotnejše vsebine. Peti najbolj bran prispevek na spletni strani je namreč Kmalu v Tropsko hišo k krokodilu. Avgusta je v pritličju prenovljenega Celjskega doma nastajala novost, ki je nekaj posebnega ne le v celjskem, ampak tudi v slovenskem merilu. Biolog Simon Cirkulan je zasnoval Tropsko hišo, ki bo obiskovalcem ponujala vpogled v živalski in rastlinski svet delov afriške, azijske in ameriške celine. Mlad biolog je avgusta v času obiska novinarke Tatjane Cvirn pospešeno urejal prostor. Nekaj živali je že bilo v terarijih, nekaj se jih v novo domovanje preselilo kasneje, nekateri redki primerki so se v zbirki znašli po zaslugi sodelovanja z evropskimi živalskimi vrtovi. Pri tem sta imela pomembno vlogo dosedanje delo Simona Cirkulana in njegov koncept prikazovanja živali. 

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Šibek potres v okolici Celja Šibek potres v okolici Celja
Petek, 01 Januar 2021 18:47
Na novega leta dan, ob 15.43 so po podatkih Urada za seizmologijo, Agencije RS za okolje, seizmograf...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

»Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro« »Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro«...
Nedelja, 31 Maj 2020 16:45
»Pred štirinajstimi leti sem zaprla poglavje svojega življenja in potegnila črto. In začela na novo,...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay