Gradnja pri OŠ Hudinja se začenja!
Družba
Tipografija

Otroci, zaposleni in starši so dočakali začetek težko pričakovane gradnje prizidka k OŠ Hudinja. Konec minulega leta je bil na javnem razpisu izbran izvajalec gradnje prizidka, podjetje Remont iz Celja. Po pogodbi, ki jo je s podjetjem podpisala Mestna občina Celje, bo gradnja prizidka stala nekaj manj kot 1,7 milijona evrov. Včeraj je bil izvajalec že uveden v delo in v prihodnjih dneh bo začel delati. Prizidek na bi bil predvidoma končan novembra letos.

 

Začetek gradnje je rezultat nekajletnih prizadevanjih vodstva šole in staršev, da bi zagotovili primernejše pogoje za pouk. Predviden je bil že lani, a se je zaradi epidemije in z njo povezanih ukrepov zamaknil.

Šola je pred približno dvajsetimi leti poleg nove telovadnice že dobila prizidek s tremi učilnicami in kabineti, a je z leti postala pretesna. Zgrajena je bila za približno 400 učencev, sedaj pa jih je več kot 500. Zaradi pomanjkanja prostora so se morali nekateri otroci kljub bližini šole vpisovati na sosednjo šolo. Dodatni prostori so postali nujno potrebni tudi zaradi sodobnih oblik poučevanja, zaradi katerih je prišlo do spremenjenega predmetnika in delitve učencev v skupine.

12 metrov širok in 38 metrov dolg prizidek bo umeščen na severovzhodno stran šole in se bo lepo vključil v njeno sedanjo podobo. »Z izgradnjo prizidka bodo imeli naši učenci izredno dobre pogoje za delo, saj ne bo več prostorske stiske z učilnicami, povečala se bo jedilnica, pridobili bomo specializirane učilnice, kabinete in dodatne garderobe,« pravi ravnatelj šole Jože Berk, ki je zelo vesel, da so večletna prizadevanja obrodila sadove. »Zahvaljujem se vsem, ki so pomagali pri prizadevanjih za uresničitev te izjemno pomembne pridobitve: staršem, učiteljem, mestnim svetnikom in številnim posameznikom, ki so podprli prizadevanja šole ter posebej županu Bojanu Šrotu, ki je po proučitvi vseh argumentov skupaj s strokovnimi službami sprejel odločitev o izgradnji prizidka.«

Gradnja ne bodo vplivala na delo v šoli, ko se bodo otroci lahko vrnili vanjo. Povezava novega in starega dela ter nekateri posegi v starem delu šole pa bodo izvedeni v času poletnih počitnic.

S projektom je občina kandidirala za pridobitev sredstev Eko sklada, prijavila se bo tudi na javni razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu.

 

Na sliki: maketa nove podobe šole, ko bo zgrajen prizidek s povezavo starega in novega dela.

 

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Šibek potres v okolici Celja Šibek potres v okolici Celja
Petek, 01 Januar 2021 18:47
Na novega leta dan, ob 15.43 so po podatkih Urada za seizmologijo, Agencije RS za okolje, seizmograf...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

»Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro« »Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro«...
Nedelja, 31 Maj 2020 16:45
»Pred štirinajstimi leti sem zaprla poglavje svojega življenja in potegnila črto. In začela na novo,...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay