Po severni vezni cesti stekel promet
Družba
Tipografija

Mestna občina Celje je danes za promet odprla skoraj 500 metrov dolg odsek nove severne vezne ceste. Čeprav je bila gradnja zahtevna, so projekt zaključili v dobrem letu dni.

Nova dvopasovnica zagotavlja najkrajšo povezavo med Novo vasjo in Ostrožnim ter bistveno razbremenjuje promet v bližnjih stanovanjskih naseljih. Zgradili so tudi novi krožišči. Prvo povezuje severno vezno cesto s Cesto na Ostrožno, drugo pa je zgrajeno na križanju s Cesto v Lokrovec. Pomembno je, ker na tem območju umirja promet in zagotavlja večjo prometno varnost ter večjo pretočnost. V sklopu projekta so sočasno uredili odvodnjavanje, plinovod in telekomunikacijsko omrežje, postavili novo javno razsvetljavo in urbano opremo ter z novima avtobusnima postajališčema omogočili vzpostavitev mestnega potniškega prometa. Vrednost izgradnje severne vezne ceste z infrastrukturo za kolesarje in pešce znaša nekaj več kot 1,7 milijona evrov. "Pričakujemo, da bomo letos in prihodnje leto od Ministrstva za infrastrukturo prejeli okoli pol milijona evrov iz evropske kohezijske politike. Gre za sredstva iz proračuna Evropske unije in proračuna Republike Slovenije. Ostali denar smo zagotovili v občinskih proračunih za obdobje 2018 - 2020," so sporočili iz Mestne občine Celje.

 

Na severno vezno cesto so navezali tudi most na Cesti v Lokrovec, ki so ga sicer zgradili že lani. Lokalnemu prometu omogoča najhitrejši dostop preko severne vezne ceste do uvoza za stanovanjsko sosesko DN 10. Naložba je stala nekaj manj kot 264.000 evrov.

 

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...