Letošnje Pravljično Celje: Brez silvestrovanja in velikih dogodkov
Družba
Tipografija

Ob novih zaostritvah vladnih ukrepov zaradi epidemijie koronavirusa se marsikdo sprašuje, kakšno bo letošnje Pravljično Celje in ali ta tradicionalna enomesečna prireditev v veselem decembru v knežjem mestu sploh bo. V Zavodu Celeia Celje (ZCC), ki je glavni organizator dogajanja, pravijo, da se navkljub omejitvam pripravljajo na izvedbo Pravljičnega Celja.

»Glede na razmere, ki se dnevno spreminjajo, skrbno spremljamo ukrepe in jim prilagajamo program. Od tega je odvisna izvedba prazničnega dogajanja. V vsakem primeru bomo na prvo mesto postavili varnost obiskovalcev. Letošnji december bo zagotovo drugačen, kot je bil v preteklih letih, saj velikih dogodkov ne načrtujemo, prav tako ne silvestrovanja. Poudarek bomo dali praznični krasitvi mesta, svetlobnim elementom, uličnim animacijam, fotokotičkom, Božičkovi dnevni sobi z delavnico, adventnemu venčku in krasitvi pročelja nekaterih stavb. Na Krekovem trgu načrtujemo vodno simfonijo – predvajanje različnih avdio-vizualnih vsebin,« so pojasnili v Zavodu Celeia Celje.

Ključna projekta Pravljičnega Celja sta bila vsako leto božično-novoletni sejem in Pravljična dežela. V ZCC pravijo, da je sejem v načrtu, zaživel naj bi 28. novembra, a ga bo bodo izvedli le, če bo možno. »Za Pravljično deželo prav tako še ne moremo dati konkretnih informacij. Z Vladimiro Skale, ki vodi projekt Pravljične dežele, se pogovarjamo o več različicah, končne odločitve še nismo sprejeli, saj čakamo na smernice in ukrepe pristojnih ustanov,« so še povedali v ZCC.

Že zdaj je znano, da ob prižigu lučk, ki bo 28. novembra, letos ne bo slavnostnega otvoritvenega dogodka, na katerem se zbere več tisoč ljudi. Prav tako ne načrtujejo velikih koncertov in tudi ne množičnega silvestrovanja na prostem. »Naš cilj je, da biizpeljali Pravljično Celje, kolikor nam bodo dopuščale epidemiološke razmere, in da bi se ljudje ne glede na vse sprehodili po mestu in uživali v prazničnem decembru,« so še poudarili v Zavodu Celeia Celje, kjer nameravajo pred začetkom Pravljičnega Celja pripraviti tradicionalno novinarsko konferenco, tokrat najbrž v spletni obliki.

Foto: SHERPA

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Šibek potres v okolici Celja Šibek potres v okolici Celja
Petek, 01 Januar 2021 18:47
Na novega leta dan, ob 15.43 so po podatkih Urada za seizmologijo, Agencije RS za okolje, seizmograf...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

»Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro« »Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro«...
Nedelja, 31 Maj 2020 16:45
»Pred štirinajstimi leti sem zaprla poglavje svojega življenja in potegnila črto. In začela na novo,...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay