Bodo morali dežurno lekarno v Celju spet odpreti?
Družba
Tipografija

Kar nekaj Celjanov in okoliških krajanov je razjezila odločitev Celjskih lekarn, da v Stanetovi ulici začasno ne bo dežurne službe. Preverili smo, zakaj ne, saj Zakon o lekarniški dejavnosti določa, da mora biti v vsaki od območnih enot Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije (ZZZS) organizirana vsaj ena lekarna, ki zagotavlja 24-urno preskrbo prebivalstva z zdravili. Medtem ko je v Celju dežurna lekarna začasno zaprta, je dežurna lekarna odprta v Velenju. A Velenje spada pod Območno enoto ZZZS Ravne na Koroškem, vsaj tako je opredeljeno na spletni strani ZZZS. Bi morala biti torej dežurna lekarna v Celju vendarle odprta? Kakšna je torej podlaga, da so Celjske lekarne dežurno lekarno v Stanetovi ulici v Celju zaprle? (SIMONA ŠOLINIČ)

Vse podrobnosti so objavljene v tiskani izdaji Novega tednika. V njem tudi o tem, kaj zaprtje dežurne lekarne v Celju pomeni za bolnike, ki morajo po nujno pomoč in kaj so nam odgovorili na Ministrstvu RS za zdravje. 

»Pravna podlaga za to odločitev je dopis Ministrstva RS za zdravje, ki opredeljuje poslovne čase lekarn v času epidemije,« pravi direktorica Celjskih lekarn Lilijana Grosek, mag. farm. »V lekarni Center ni nočnega dežurstva od 21. do 7. ure zjutraj. Tako je bilo tudi v času prve epidemije spomladi letos. V drugih lekarnah, razen v posamičnih primerih, je dnevni poslovni čas nespremenjen. S takšno organizacijo kljub zdravstvenemu stanju med zaposlenimi in pomanjkanju kadra zaradi izvajanja drugih ukrepov države v času epidemije (šolanje na daljavo, karantena zaradi varovanja covid pozitivnih otrok, karantena zaposlenih zaradi drugih razlogov, druga nepredvidena težja bolezenska stanja zaposlenih, smrti svojcev in drugih neodložljivih obveznosti) zagotavljamo, da sta izvajanje lekarniške dejavnosti oziroma dostop do lekarniških storitev čim bolj neokrnjena na celotnem območju delovanja zavoda,« dodaja Grosekova. 

Celoten članek je objavljen v tiskani izdaji Novega tednika. 

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

»Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro« »Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro«...
Nedelja, 31 Maj 2020 16:45
»Pred štirinajstimi leti sem zaprla poglavje svojega življenja in potegnila črto. In začela na novo,...

Preberite več...

Hudo neurje s točo v Rečici poškodovalo ceste in javne poti Hudo neurje s točo v Rečici poškodovalo ceste...
Četrtek, 23 Julij 2020 09:51
    Včeraj popoldan, okrog 17.00 ure, se je v delu Krajevne skupnosti Rečica razbesnelo izredno hu...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay