Dvom o zakonitosti izvedbe referenduma
Družba
Tipografija

 

Da Ministrstvo za notranje zadeve (MNZ) občini Rogaška Slatina naj ne bi dalo pozitivnega mnenja za izvedbo referenduma o gradnji razglednega stolpa Kristal, namiguje pismo enega od tamkajšnjih občanov. Da bi razjasnili to vprašanje ter sume glede zakonitosti razpisa in izvedbe referenduma v času epidemije, so svetniki svetniške skupine SD župana Rogaške Slatine mag. Branka Kidriča pozvali k sklicu izredne seje.

 

 

Svetniki omenjene svetniške skupine so že na zadnji seji občinskega sveta konec oktobra, ko je večina njegovih članov sicer podprla izvedbo referenduma, trdili, da bi ga bilo bolje organizirati kasneje, ko bodo epidemiološke razmere boljše. Predstavniki občine so takrat pojasnili, da je Ministrstvo za javno upravo v svojem mnenju zapisalo, da veljavna volilna in referendumska zakonodaja ne omogočata prelaganja volilnih dejanj zaradi epidemije. »Pri pripravi gradiva za razpis referenduma za zadnjo sejo občinskega sveta smo spoštovali zakonsko predpisane roke,« je v odzivu občine dejala podsekretarka Petra Gašparić. In dodala, da se je tudi Ministrstvo za notranje zadeve o primernosti referenduma opredelilo, ko je določilo termin priprave volilnih imenikov.

Občan v pismu še navaja, da se referenduma o gradnji stolpa Kristal v času epidemije marsikdo, ki ga skrbi za svoje zdravje, ne bo udeležil. In da občina pri izvedbi referenduma 13. decembra vztraja zato, da bi prišlo svojo voljo izrazit čim manj volilnih upravičencev. Na občinski upravi menijo, da gre za demagoške izjave, katerih namen je ustvarjanje zmede med volivci. Od Nacionalnega inštituta za javno zdravje so doslej prejeli ustno sporočili, da ni zadržkov za organizacijo referenduma 13. decembra.

Foto: Nande Korpnik

 

 

 

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

»Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro« »Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro«...
Nedelja, 31 Maj 2020 16:45
»Pred štirinajstimi leti sem zaprla poglavje svojega življenja in potegnila črto. In začela na novo,...

Preberite več...

Hudo neurje s točo v Rečici poškodovalo ceste in javne poti Hudo neurje s točo v Rečici poškodovalo ceste...
Četrtek, 23 Julij 2020 09:51
    Včeraj popoldan, okrog 17.00 ure, se je v delu Krajevne skupnosti Rečica razbesnelo izredno hu...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay