Tehnopark Celje dobro zaživel
Družba
Tipografija

Minuli mesec je vrata odprl Tehnopark Celje. Sodeč po prvih podatkih, so se prebivalci Celja in obiskovalci od drugod na novo programsko ponudbo v središču knežjega mesta zelo dobro odzvali.

»Z obiskom smo izjemno zadovoljni, v prvih dvanajstih dneh obratovanja nas je obiskalo več kot 1.300 ljudi. Polovico tega so bili individualni in družinski obiski, ostalo šolske skupine, ki nas obiskujejo v dopoldanskem času in se tudi odločajo za naše tehno programe,« je povedala Andreja Erjavec, direktorica Tehnoparka Celje.

Po besedah sogovornice obiskovalce privabljajo vsi tematski sklopi stalne razstave in zanimivosti, ki so na ogled in na voljo za preizkus v tem znanstveno-zabavnem središču. »Zanimanje za določene vsebine je odvisno od starosti in od skupine obiskovalcev, družine se na primer najbolj zanimajo za VR-tehnologijo, simulator letenja in Planetarij.«

Ekipa Tehnoparka se že pripravlja tudi na krompirjeve počitnice, ki bodo v zadnjem tednu oktobra. »V dopoldanskem času bomo pripravili lego delavnice, v sodelovanju z Gimnazijo Lava pa delavnice na temo mobilne sobe pobega. Več podrobnosti o programu bo znanih v prihodnjih dneh in jih bomo objavili na naši spletni strani.«

Sicer pa o zanimanju za obisk Tehnoparka zgovorno priča tudi število rezervacij šolskih skupin, ki sodijo med nosilno skupino obiskovalcev te pomembne pridobitve za Celje. »Obiske šolskih skupin imamo v vseh razpoložljivih datumih rezervirane do konca maja prihodnje leto,« je še sklenila Andreja Erjavec.

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik