V Trubarjevem domu v Loki pri Zidanem Mostu 33 okužb
Družba
Tipografija

Rezultati testiranja stanovalcev in zaposlenih v Trubarjevem domu upokojencev v Loki pri Zidanem Mostu so pokazali, da je okužba s covid-19 potrjena pri 28 stanovalcih in petih zaposlenih. „Podatki kažejo, da je virus v našo sredino udaril bliskovito in z vso silo. To predstavlja tudi za nas zaposlene šok, zlasti zaradi dejstva, da smo vse ukrepe, predpisane s strani pristojnih institucij, ves čas dosledno izvajali oziroma smo poleg njih uvedli celo nekatere dodatne ukrepe. je na Facebook strani doma sporočil mag. Robert Potočnik, direktor Trubarjevega doma upokojencev Loka pri Zidanem Mostu.

Kot je še navedel so te številke odraz zelo široko zastavljenega testiranja, saj je bilo v petek in soboto odvzetih kar 187 brisov, in sicer 138 pri stanovalcih in 49 pri zaposlenih. Namen tega je v čim krajšem času priti do ključnih informacij o okuženosti, potrebnih za učinkovito ločitev okuženih stanovalcev in zaposlenih od neokuženih, s ciljem zamejiti širjenje okužbe v naslednjih dneh in tednih.

Danes vzeli bris še vsem preostalim 71 stanovalcem, ki se trenutno nahajajo v domu, in 8 zaposlenim. V domu upajo, da bodo okužbo preboleli s čim blažjo klinično sliko in upe polagamo na morebitne učinke vitamina D, ki ga tisti stanovalci, ki ne morejo sami na prosto, neprekinjeno prejemajo že od aprila, s čimer skušajo krepiti njihov imunski sistem.

„Zahrbtna narava virusa pomeni, da naši ukrepi, h katerim smo pristopili v četrtek - takoj po prejemu podatka o prvi potrjeni okužbi, še ne dajejo rezultatov in se trenutno soočamo še s posledicami delovanja virusa v času pred pojavom simptomov pri prvem primeru. Na učinke naših ukrepov, ki so stopili v veljavo ob prvi potrjeni okužbi, računamo nekje koncem tedna, ki je pred nami.“

Direktor je še zapisal, da so prostori in kadrovska zasedba za rdečo cono pripravljeni in vanjo so danes namestili okužene stanovalce. Ti prostori zadoščajo zgolj za nastanitev 20 stanovalcev, zato smo morali v rdečo cono spremeniti še eno nadstropje iste stavbe. Hkrati Nacionalni laboratorij za zdravje, okolje in hrano danes izvaja razkuževanje prostorov doma, medtem ko so zunanje površine že razkužili pripadniki Civilne zaščite občine Sevnica.

Foto: FB Trubarjev dom v Loki pri Zidanem Mostu

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik