Družba
Tipografija

Po tem, ko je pred dnevi občanka Rogaške Slatine Eva Žgajner napovedala začetek zbiranja podpisov za referendum glede gradnje stolpa Kristal, je podrobnejše načrte o načrtovani najvišji stavbi v državi predstavila še občina. Župan Rogaške Slatine mag. Branko Kidrič meni, da je pobudi za referendum morda botrovalo to, da je občina glede gradnje stolpa občanom dala premalo informacij

 

Projekt gradnje 106 metrov visokega stolpa na območju nekdanjega mizarstva je trenutno ocenjena na 2,1 milijona evrov. Eno tretjino denarja bi prispevala občina, ki je za enega od drugih projektov pridobila nepovratna evropska sredstva. Tretjino denarja bi za gradnjo prispevala iz prihodkov turistične takse. Še eno tretjino potrebnega denarja naj bi zagotovili gospodarstveniki iz občine in širše. Kidrič je na današnji novinarski konferenci dejal, da se je za podporo projektu trenutno izreklo 50 gospodarstvenikov, ki pa večinoma še ne želijo biti imenovani. Med tistimi, ki s tem nimajo zadržkov, je podjetje Kozmetika Afrodita.

Kidrič meni, da bo stolp, ki naj bi omogočil dve novi delovni mesti in 15 posrednih novih zaposlitev, magnet za nove obiskovalce v občini ter da bo omogočil razvoj območja, kjer so sedaj zapuščene stavbe nekdanjega mizarstva. Poleg tega naj bi letno v proračun občine doprinesel 300 tisoč evrov prihodkov. Od tega bi občina letno sto tisočakov namenjala razvoju ostalih turističnih zgodb.

Se županu zdi dobro, da bi podporo stolpu med občani preverili z referendumom? Ocenjuje, da je pobuda za referendum morda rezultat tega, da je občina občanom o stolpu in vzporednih vsebinah doslej dala premalo informacij. "Če bi doslej občane o tem bolj osveščali, morda ne bi prišlo do referendumske pobude. Vsekakor pa bomo vse postopke, do katerih bo prišlo, spoštovali."

Dodal je še, da občina na območju, kjer želi zgraditi stolp, načrtuje še nadhod Sonce in parkirišče parkiraj in presedi. V stolp pa želi umestiti še nekatere interaktivne vsebine, ki bodo obiskovalce popeljale v zgodovino tega zdraviliškega mesta.

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

»Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro« »Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro«...
Nedelja, 31 Maj 2020 16:45
»Pred štirinajstimi leti sem zaprla poglavje svojega življenja in potegnila črto. In začela na novo,...

Preberite več...

Hudo neurje s točo v Rečici poškodovalo ceste in javne poti Hudo neurje s točo v Rečici poškodovalo ceste...
Četrtek, 23 Julij 2020 09:51
    Včeraj popoldan, okrog 17.00 ure, se je v delu Krajevne skupnosti Rečica razbesnelo izredno hu...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay