Na svetovni dan piva bodo v Žalcu nagradili dvestotisočega kupca
Družba
Tipografija

 

V Žalcu so nameravali svetovni dan piva, ki ga od leta 2007 praznujemo vsak prvi petek v avgustu, obeležiti z več dogodki pri fontani. Žal so morali nekatere odpovedati, saj zanje niso pridobili pozitivnega mnenja Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ). Tako odpadeta tudi težko pričakovani prireditvi »Dunking Devils zavzamejo Žalec« in »Pivski vrt Beer garden s skupino Zaka' pa ne«. A pivo bo kljub vsemu osevžujoče. Manjkale ne bodo niti nagrade.

 

 

Kljub večtedenskemu trudu in pripravam omenjenih dogodkov žal ne bomo izvedli. Razlogi so poostreni ukrepi za varnost in zdravje ter negativno mnenje, ki nam ga je izdal NIJZ ter hkrati postavil neživljenjske ukrepe in priporočila za organizacijo dogodkov,« so pred dnevi sporočili iz Zavoda za kulturo, šport in turizem (ZKŠT) Žalec.

Kljub omejitvam pa bodo na svetovni dan piva nagradili 200.000 kupca vrčka pri fontani. »Glede na podatke ocenjujemo, da se bo to zgodilo ravno na svetovni dan piva,« pričakujejo v Žalcu. Nagrado mu bosta izročila župan Občine Žalec Janko Kos in direktor ZKŠT Žalec Boštjan Štrajhar.

Privajajo se na novo realnost

Zaradi zaostrenih razmer in omejitev pri organizacijo dogodkov, se tako v Žalcu že pripravljajo na, kot pravijo, novo realnost. Spremenjene razmere, ki jih je v naša življenja prinesla epidemija novega koronavirusa, so namreč dodobra vplivale tudi na delovanje in poslovanje žalskega zavoda za kulturo, šport in turizem. Zaradi dvomesečne skoraj popolne ustavitve in ukrepov, ki jim morajo organizatorji vseh večjih prireditev slediti, so bili prisiljeni spremeniti tudi dosedanjo organizacijsko strukturo. Kako in v kakšnem obsegu bo zavod deloval v prihodnje, bo odvisno predvsem od zdravstvenih razmer in volje ljudi.

Foto: arhiv NT (SHERPA)

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Za ureditev Natašinega in Nininega doma Za ureditev Natašinega in Nininega doma
Torek, 29 November 2022 11:19
Pred približno petindvajsetimi leti sta Nataša Dolenc in Franci Gominšek na hribu v Kasazah začela g...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...