Odkrivalo strehe, zalivalo hiše in odnašalo ceste, gasilci evakuirali skupino tabornikov
Družba
Tipografija

 

Zaprta železniška proga Šmartno ob Paki – Velenje.

Vremenska ujma, ki je včeraj prizadela večji del Slovenije, je precej škode, predvsem na prometni infrastrukturi, povzročila tudi po vsej Spodnji Savinjski dolini. Gasilci gasilskih društev Gasilske zveze Žalec so v že sinoči in ponoči odpravljali precejšnje razdejanje, ki sta ga povzročila močan naliv in veter. Najbolj prizadeta je bila Občina Žalec, kjer je bilo poplavljenih več stanovanjskih hiš, deroča voda je odnesla več odsekov cest, podrlo se je več dreves.

 

 

99 gasilcev, devetih gasilskih društev je sinoči posredovalo na 54 lokacijah v žalski občini, kjer so črpali vodo, odstranjevali podrta drevesa, nudili pomoč občanom ter zavarovali kraje izrednih dogodkov. Evakuirali so tudi skupino tabornikov, katere je zalila voda. Začasno so jih namestili v prostore v Gasilsko reševalnem centru Griže.

V Občini Polzela je 46 gasilcev, vseh treh gasilskih društev posredovalo na 20 lokacijah. Odstranili so več dreves, evakuirali stanovalce iz dveh stanovanjskih hiš, saj so drevesa ogrožala hiši ter zavarovali kraje izrednih dogodkov.

Kot je povedal polzelski župan Jože Kužnik, je bilo najhuje v tako imenovani Breški in Ločiški gmajni, kjer ima rastje bolj površinske korenine. A k sreči ni nastala večja škoda, prav tako ni bil v neurju nihče poškodovan.


Neurje z močnim dežjem in vetrom je bilo tudi v občini Braslovče, kjer so gasilci petih društev s cest odstranili podrta drevesa in prečrpalo vodo iz 11 objektov, preusmerjali so tok meteorne vode ter zavarovali kraje izrednih dogodkov, pogasili pa so tudi požar transformatorja.

Skupaj je bilo tako včeraj v Gasilski zvezi Žalec na terenu 200 gasilcev, ki so posredovali na kar 88 lokacijah.

Neurje je močno prizadelo tudi občino Šmartno ob Paki. Kot se je izrazil župan Janko Kopušar jih je doletela prava katastrofa, kar nekaj zaselkov v občini je resnično močno poškodovanih.


Ogromno škode je neurje pustilo na prometni infrastrukturi. Tako je še vedno zaprta tudi železniška proga med Šmartnim ob Paki in Velenjem, ki naj bi bila ponovno prevozna jutri.


Kot je še povedal Kopušar je močan veter podrl ogromno dreves, med drugim je v Rečici poškodoval tudi staro lipo, nekakšen simbol kraja. Kot pravi je škode veliko, vsega še niso uspeli niti popisati, tako da o kakršnih kolih številkah še ne morejo govoriti. Bodo pa številke visoke, pravi.

Foto: TT, Gasilska zveza Žalec

 

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...

Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Četrtek, 04 Marec 2021 06:06
Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za r...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay