Ena obnova končana, druga se je začela
Družba
Tipografija

Obnova približno kilometer dolgega odseka državne ceste med Šmarjeto in Škofjo vasjo, ki se je začela v drugi polovici avgusta lani, je že skoraj končana. Na obnovljeni cesti je bilo v minulih dneh mogoče videti zadnja ureditvena dela. V teh dneh pa se je začela obnova še enega cestnega odseka, od Bukovžlaka do Teharij.

Podjetje Kit-ak gradnje, ki ga je ministrstvo za infrastrukturo izbralo za izvajalca del, je v slabem letu dni obnovilo približno kilometer dolg cestni odsek od Šmarjete do Škofje vasi, zagradilo krožišče in uredilo pločnik na obeh straneh ceste ter kolesarsko stezo.

Obnovljena cestna infrastruktura, na katero so tamkajšnji krajani dolgo čakali in zaradi nje pred leti tudi organizirali proteste, bi pomembno prispevala k večji varnosti vseh udeležencev v cestnem prometu, še posebej pa najbolj ranljivih, pešcev in kolesarjev.

Javno podjetje Vodovod - kanalizacija je ob tem obnovilo kanalizacijo in vodovod, urejena je bila tudi telekomunikacijska infrastruktura, postavljeni so drogovi cestne razsvetljave.

Mestna občina Celje je za obnovo ceste, ki bo stala okoli 2,2 milijona evrov, iz občinskega proračuna prispevala 30 odstotkov denarja. Financirala je izgradnjo pločnika, kolesarske steze in postavitev javne razsvetljave. Za odkup zemljišč za izgradnjo pločnika je celjska občina že pred leti prispevala polovico denarja.

Še ena težko pričakovana obnova

Podjetje Voc Celje, ki je bilo izbrano za izvajalca gradbenih del, je pred dnevi s podizvajalci začelo projekt ureditve državne ceste na 1445 metrov dolgem odseku Bukovžlak–Teharje.

Dela, ki poleg obnove dotrajanega cestišča vključujejo ureditev površin za pešce, cestno razsvetljavo, plinovod, obnovo komunalnih vodov ter postavitev avtobusnih postajališč, so ocenjena na 1,8 milijona evrov. Ministrstvo za infrastrukturo, ki je investitor, bo prispevalo skoraj 760 tisoč evrov, ostalo bo sofinancirala celjska občina. Rok za dokončanje del je šest mesecev.

Mestna občina se z Direkcijo RS za infrastrukturo tudi dogovarja, da bi se še letos pričela postavitev začasnega montažnega krožišča na Kidričevi cesti pri odcepu za Slance, ki bi na tej kritični prometni točki zagotovilo večjo pretočnost prometa in večjo prometno varnost.

Foto: SHERPA

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...

Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Četrtek, 04 Marec 2021 06:06
Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za r...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay