Odpoved letošnjih letovanj otrok v Celjskem domu v Baški
Družba
Tipografija

Mestna občina Celje (MOC), ki je lastnik Celjskega doma v Baški in podjetje Celeia, ki kot koncesionar upravlja z domom in v njem izvaja zdravstvene in socialne kolonije ter šole v naravi, sta sporočila, da v tem letu odpovedujeta načrtovano organizirano letovanje otrok v Baški.

„Težko odločitev smo sprejeli po skrbnem preučevanju priporočil NIJZ Slovenije kot tudi hrvaškega zavoda za javno zdravje (HZJZ) in ugotovitvi, da narava druženja in število otrok na letovanju predstavljata preveliko tveganje za morebiten izbruh in širjenje novega koronavirusa med vsemi udeleženci. Vse to predstavlja prevelik zdravstveni in organizacijski izziv oziroma tveganje, ki ga glede na priporočila pristojnih zdravstvenih institucij v Sloveniji in na Hrvaškem, kot organizator ne moremo prevzeti. Morebitne nujne zdravstvene oskrbe in zadostne koordinacije ob možnem izbruhu ne bo mogoče zagotoviti, še posebej zato, ker letovanje poteka na Hrvaškem in tam veljajo drugačni, ostrejši predpisi“, je pojasnil Mijo Zorko, direktor podjetja Celeia.

Kot so še navedli v družbi, je prav tako pretehtalo dejstvo, da se je zaradi strahu pred novim koronavirusom letovanju odpovedalo veliko število že prijavljenih otrok in vzgojiteljev. Vse to je vzbudilo pomisleke v smiselnost organizacije letovanja za zelo majhno število otrok, saj bi ravno področja, ki so za socializacijo najpomembnejša, izostala.

„Celjski dom v Baški bo kljub letošnjim težkim zdravstvenim razmeram ostal dom otroških radosti. Prepričani smo, da bomo lahko prihodnje leto organizirali varno in sproščeno letovanje, na katerem bomo, skupaj s partnerji, omogočili sodelovanje vsem otrokom, ki so bili letos zanj prikrajšani“, je še poudaril Mijo Zorko, direktor Celeie.

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

»Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro« »Imela sem občutek, da bo enkrat vse dobro«...
Nedelja, 31 Maj 2020 16:45
»Pred štirinajstimi leti sem zaprla poglavje svojega življenja in potegnila črto. In začela na novo,...

Preberite več...

Hudo neurje s točo v Rečici poškodovalo ceste in javne poti Hudo neurje s točo v Rečici poškodovalo ceste...
Četrtek, 23 Julij 2020 09:51
    Včeraj popoldan, okrog 17.00 ure, se je v delu Krajevne skupnosti Rečica razbesnelo izredno hu...

Preberite več...

aplikacija

appstore  googleplay