300 otrok na morje
Družba
Tipografija

 

Ko je že kazalo, da zaradi preventivnih ukrepov za preprečevanje širjenja koronavirusa letos ne bo dobrodelne kolesarske ture S srcem na kolo, so glave staknili glavni organizator in pobudnik akcije celjsko podjetje Mik ter predstavniki Humanitarnega društva Enostavno pomagam in akcijo preselili na splet. Tako so zagotovili, da bodo otroci iz socialno šibkih družin tudi v tem letu lahko uživali na morju in vsaj za trenutek pozabili na težave.

 

 

Kot so povedali predstavniki podjetja in humanitarnega društva, ki so združili moči za dobrobit najmlajših, »je v vsaki preizkušnji, ki je postavljena pred nas, tudi nova priložnost za našo rast in nadgradnjo znanih vzorcev. Tako se je porodila ideja o spletni izvedbi projekta S srcem za morje otrok. Z iskreno in s srčno željo, da nas vse poveže v veliko spletno skupnost srčnih in dobrodelnih rekreativnih športnikov, ki lahko prispevajo k boljšemu jutri za socialno ogrožene otroke iz vse Slovenije.«

Celjsko podjetje je kot krovni donator in pobudnik projektov zagotovilo denar za letovanje 150 otrok, za preostalih 150 otrok so donacije zbirali s pomočjo spletne akcije. Vsako donacijo, ki je bila oddana med 3. in 19. junijem, je podjetje podvojilo. V tem času se je bilo mogoče prijaviti tudi na srčni športni izziv, tek ali hojo na 5 kilometrov ali kolesarjenje na 50 kilometrov. To je vsak posameznik opravil sam in rezultate beležil v športni mobilni aplikaciji Strava.

Čeprav je športni del akcije končan, lahko posamezniki še vedno donirajo, in sicer na račun Humanitarnega društva Enostavno pomagam, ki je tudi uradni izvajalec letošnje, že 15. karavane otroškega smeha. Društvo je poskrbelo tudi za zbiranje prijav vseh 300 otrok v sodelovanju s svetovalnimi službami slovenskih osnovnih šol.

Prva skupina otrok bo na letovanje odpotovala že to soboto, 27. junija. Druga skupina bo v morskih užitkih uživala teden kasneje. Organizator in izvajalec programa sta v tesnem sodelovanju z vodstvom Mladinskega zdravilišča Debeli rtič poskrbela za vse preventivne ukrepe in varnostne protokole, ki so potrebni po priporočilih Nacionalnega inštituta za javno zdravje, da bodo otroci na letovanje prispeli zdravi in se zdravi vrnili domov v objem svojih staršev.

Foto: Mik

 

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...