Festival prostovoljstva letos virtualno
Družba
Tipografija

Če bi bili normalni in ne korona časi, bi v Celjskem mladinskem centru (MCC), v okviru Informacijske točke EU Europe Direct Savinjska že izvedli tradicionalni festival prostovoljstva, ki ga pripravljajo v sodelovanju z Mestno občino Celje. Lani je bil namreč ta dogodek že v drugi polovici aprila, na dvorišču MCC. Letos ga v fizični obliki zaradi znanih razlogov ne bo, kdaj bo pa virtualni izvedba, pa še ni znano.

Pred dnevi se je komisija že sestala in izbrala prostovoljce, pripravljamo predstavitev in snemamo njihove izjave, prav tako spodbujamo organizacije, ki so se želele sodelovati na festivalu, da posnamejo svojo predstavitev, aktivnosti. Na podlagi tega bomo v MCC pripravili konkretni video o razglasitvi prostovoljcev in o samem festivalu.

Imena izbranih prostovoljcev so zaenkrat še skrivnost, objavljena bodo ob virtualni izvedbi festivala oziroma ob predvajanju videa. Prav tako še znano, kdaj bodo organizatorji festival prostovoljstva izvedli na spletu.

»Prejeli smo 30 prijav za Naj prostovoljca, kar v času, ko se je pravzaprav ustavilo javno življenje, ocenjujem kot dober odziv. Prepričana pa sem, da bo glede na aktualne razmere prihodnje leto odziv še boljši, da bo še bistveno več prijav, saj prostovoljce izbiramo za leto nazaj. Še posebej ob dejstvu, da se je prostovoljstvo v tem korona času izkazalo kot nekaj zelo dobrega, kar spodbuja ne samo mlade, tudi starejše, da lahko pomagajo tistim, ki potrebujejo pomoč«, je povedala Sonja Majcen, direktorica Celjskega mladinskega centra, ki sicer ni v komisiji za izbiro prostovoljcev.

Komisijo sestavljajo predstavniki Mestne občine Celje, Celjskega mladinskega centra in predstavnica zavoda za šolstvo, ki je letos izbrala po dva prostovoljca za vsako starostno kategorijo, skupno torej deset.

 Foto: SHERPA

Najbolj brano

Znan je novi lastnik Hotela Žalec Znan je novi lastnik Hotela Žalec
Ponedeljek, 20 December 2021 12:33
Ugibanj, kdo bo novi lastnik Hotela Žalec, je konec. Svetniki Občine Žalec so na seji prejšnji teden...

Preberite več...

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Upokojenca ostala brez doma Upokojenca ostala brez doma
Petek, 21 Januar 2022 09:10
Nesreča nikoli ne počiva. To sta na lastni koži izkusila upokojenca iz Podgorja v mestni občini Vele...

Preberite več...

Sledite nam

Prireditvenik