Tudi sistem Kolesce občuti epidemijo
Družba
Tipografija

 

Epidemija koronovirusa vpliva tudi na uporabo sistema javne izposoje koles Kolesce. Januarja in februarja letos je v Mestni občini Celje število najemov koles enakomerno naraščalo, marca je, po razglasitvi epidemije sledil občuten padec izposoje. V podjetju Nomago, ki je upravljalec sistema, to pripisujejo zmanjšanju dnevnih migracij, kar je tudi logično, saj veliko zaposlenih dela doma ali je na čakanju.

Januarja so v Nomagu zabeležili 2.972 najemov (povprečno 95,9 na dan), februarja 3.577 (123,3 na dan) in marca le 2.322 (74,9 na dan).

Kljub temu so marca zabeležili najvišje dnevno število najemov, in sicer 207 (februarja 185 in januarja 176). Prav tako je bilo marca opravljenih največ registracij v sistem Kolesce, 197, medtem ko je bilo februarja 179 in januarja 110 novih uporabnikov.

Januarja so v Nomagu zabeležili kratkotrajnejše najeme kot mesec prej, povečala se je povprečna prekolesarjena razdalja. Februarja in marca so bili najemi daljši, uporabniki so tudi prekolesarili večje razdalje. Januarja je bilo tako skupaj prevoženih več kot 3.745 kilometrov, februarja 4.650 in marca več kot 3.135. Od vzpostavitve sistema septembra lani so uporabniki samo v Celju skupno prekolesarili že več kot 72 tisoč kilometrov.

Statistika najemov in vračil koles v prvih treh mesecih letos po posameznih postajah kaže, da je obojega največ na postaji Na zelenici pri Supermarketu Tuš (1.221 najemov, 900 vračil) in najmanj na Ostrožnem (178 najemov) ter avtobusni postaji (209 vračil).

 

V Nomagu razkužujejo držala koles

V podjetju Nomago zagotavljajo, da dosledno upoštevajo navodila Nacionalnega inštituta za javno zdravje in ministrstva za zdravje. Njihova ekipa ob vsaki razporeditvi ali servisu držala koles razkuži. Na vsaki postaji čistijo tudi zaslone terminalov. Ker ne morejo zagotavljati, da bi bila držala koles razkužena po vsaki uporabi, svetujejo uporabnikom, naj si po vožnji skrbno umijejo roke in si jih razkužijo. Obvestilo o zaščitnih ukrepih so uporabnikom poslali v okviru mobilne aplikacije, objavili so ga tudi na spletni strani kolesce.si. Celjska občina in Nomago ob tem uporabnike prosita, naj vozijo previdno, da zaradi poškodb ne bodo dodatno obremenjevali zdravstvenega sistema.

Preberite več v Novem tedniku

Najbolj brano

V karanteni 23 otrok celjskega vrtca V karanteni 23 otrok celjskega vrtca
Četrtek, 23 Julij 2020 11:19
  Ravnateljica vrtca Tončke Čečeve Irena Hren je za naš medij potrdila, da so v karanteni trije str...

Preberite več...

V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor V bolnišnici zaradi tega dogodka uvedli interni nadzor...
Torek, 01 Junij 2021 14:38
Na socialnem omrežju Facebook se je te dni razširila izkušnja bolnice, ki je pred dnevi bila sprejet...

Preberite več...

Kmalu v  Tropsko hišo h krokodilu Kmalu v Tropsko hišo h krokodilu
Četrtek, 06 Avgust 2020 14:08
V pritličju prenovljenega Celjskega doma nastaja zanimiva novost, ki bo nekaj posebnega ne le v celj...

Preberite več...

Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo Šmartinsko jezero bo dobilo Panoramo
Četrtek, 04 Marec 2021 06:06
Je eden od turističnih biserov Celja, a mesto možnosti in priložnosti, ki jih Šmartinsko jezero za r...

Preberite več...

Sledite nam

 
aplikacija

appstore  googleplay